Pontiac G8 Historia

Den Pontiac G8 var rätt bil vid fel tidpunkt. G8 var en rebadged australiska Holden Commodore som debuterade 2008. Men det upphörde med produktionen 2009 när General Motors slutare sin Pontiac division. General Motors hade rätt idé, men. Det ville ha en muskel bil med sportbil hantering. GM: s Holden division i Australien hade allt i Commodore. The Outback

GM: s australiensiska Holden dotterbolag hade alltid varit Detroit biltillverkaren favorit barn. Medan GM: s verksamhet i Kanada, Europa och Sydamerika föddes av nödvändighet för att möta marknadens krav, verkade den australiensiska verksamheten som har samlat en hel del av GM: s känslor. Detta beror till stor del på de känslor av australierna, som delade den amerikanska kärleksaffär med muskulösa bilar som kunde släppa loss full gas på outback vägar. Såvida man körde på Tysklands autobahn, kan detsamma inte sägas om Europas smala gator eller bergiga kurvor i Sydamerika.
Perfect Match

Pontiac ställa sin sevärdheter på Holden Commodore att fylla den nordamerikanska marknaden nisch av en full-size bil med bra kraft och sport-orienterade styling. Pontiac gav nyligen namngivna G8 tre utföranden - bas, GT och GXP - och fastkilad i en V-8. Den automaker också hållit Commodore ovanliga limousine-stil baksätet. Kanske eftersom Holden inte hade tillgång till många av GM: s delar i Nordamerika, formade det sin egen stuga material för att producera en högkvalitativ inredning som inte var till skillnad från Audi styling.
Ankomst

bak-hjulsdrivna G8 kom på amerikanska kuster för 2008 års modell. Basmodellen var utrustad med en 256-hästkrafter 3,6-liters V-6 motor som genererar 248 foot-pounds av vridmoment. Mellanregistret GT presenterade en rejäl 361-hästkrafter 6-liters V-8 svingar 385 foot-pounds av vridmoment. Och den översta nivån GXP version, som erbjöds endast under 2009, innehöll en något detuned Corvette 6,2-liters V-8 som genererade 402 hästkrafter och 402 foot-pounds av vridmoment. Standarden G8 fick en fem-växlad automatisk växellåda medan GT fick en sexväxlad automatlåda. Föreställningen GXP fick sexväxlad automatlåda eller en sexväxlad manuell.
Funktioner och Mått

Pontiac inte snåla på bekvämligheter. G8 kom med 18-tums hjul, sju högtalare ljudsystem, elmanövrerade framstolarna, en differentialbroms för GT och en sport-fjädring systemet och främre fascia för GXP. Den GXP fick också 19-tums hjul. G8 var rymlig, sitter på en 114,8-tums hjulbas med en total kroppslängd på 196,1 inches. Dess profil var relativt låg vid 57,7 inches från trottoar till tak. Den mätte 74.8 inches bred och var lite rejäl på £ 3995. Emellertid var G8 inte avsett att vara. GM ansökte om kapitel 11 i 2009 och upphörde produktionen av alla Pontiacs efter 2009 års modell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77087.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.