3.4 Vin E Motorspecifikationer

Varje fordon som tillverkats sedan 1981 har ett 17 - tecken chassinumret ( VIN ) . Tecknen i positionerna fyra till åtta identifiera specifika funktioner i bilen , per tillverkarnas Kodbeteckningarna . För General Motors bilar , identifierar åttonde tecknet motorn . Om ett " E " visas , betecknar det en motor som dök upp i Chevrolet Impala , Monte Carlo , Pontiac Grand Am och Oldsmobile Alero . Förskjutning

3,4 liters motor har en cylindervolym på 3,4 liter eller 207 kubiktum . Förskjutningen : den mängd utrymme i alla cylindrarna inte upptas av en kolv . Sextio cubic inches motsvarar en liter . Den 3,4 VIN E motorn utvecklar runt 170 hästkrafter , men varierar med annan utrustning på särskilda GM modell och år .
Motorblocket och Olja

grundläggande motorblock av en VIN E har sex cylindrar anordnade i en " V"- mönster, som identifierar det som en V- 6 . Det finns tre cylindrar i varje etapp av " V " som vrider veven vid spetsen . Den 3,4 VIN E Motorn rymmer 4,5 liter olja .
Ventiler

3,4 VIN E har 12 ventiler , två för varje cylinder med en för intag av bränsle och en för avgaserna. Den overhead ventil ( OHV ) arrangemang innebär ventilerna mynnar i toppen av cylindrarna , ovanför huvudet . Kamaxeln som vänder med motorn för att driva ventilerna är inte över huvudena , som i en OHC motor . Den ordning i vilken cylindrarna branden är 1-2-3-4-5-6 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77836.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.