Hur kan jag returnera en ny bil?

Att köpa en ny bil är tänkt att vara spännande, men om du inte är nöjd med ditt köp, kan det snabbt bli väldigt frustrerande. Försök att inte panik om du bestämmer dig för att du inte vill behålla bilen, oavsett om det är för att du inte gillar sitt utseende eller är missnöjda med de köpevillkor. Nybilsförsäljningen är generellt finalen när du registrerar köpet pappersarbete, vilket är varför det är så viktigt att noggrant undersöka ditt köp innan du gör det. Det finns dock några sätt du kanske kan returnera eller byta din nya bil. Instruktioner
1

Samla alla papper som du fick när du köpte bilen. Granska köpeavtal som du tecknat. Din återförsäljare kan ha erbjudit dig ett "cooling-off period", vilket är vanligtvis de första tre dagarna som följer din inköpsdatum. Om du erbjöds en sådan period, kan du ha möjlighet att lämna tillbaka bilen av någon anledning inom den angivna tidsramen vid antingen utan kostnad eller för en relativt liten utsättning avgift. Observera att återförsäljarna inte juridiskt är skyldiga att erbjuda en ångerfrist och att de flesta inte erbjuder dem till nya bilköp. Om återförsäljare erbjuds en ångerfrist och du avstått från det, får du inte tillbaka bilen.
2

Kontrollera din statens lagar om nya bilköp. Vissa stater har en "citron lag" som kan skydda dig om din nya bil har mekanisk problem. Citron lagar kommer inte att hjälpa dig att returnera din bil om den inte har ett mekaniskt problem. I Kalifornien kan en bil återlämnas enligt statens citron lag om du har försökt att åtgärda samma problem minst fyra gånger eller om det har varit i drift under minst 30 dagar under det första året eller 12.000 miles av ägandet, vilket som inträffar först . Problemet måste täckas under en garanti och du måste ha anmält tillverkaren om problemet, om du var skyldig att göra det enligt garantin.
3

Ta bilen tillbaka till återförsäljaravtalet från vilken du köpte den och prata med cheferna. Om du vill byta din bil mot en ny, kan de hjälpa dig, men de behöver inte. Du kanske måste sälja din bil privat eller byta in det för dess minskat aktuellt värde, snarare än dess ursprungliga anskaffningsvärdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76864.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.