Leasing Vs. Hyra en bil

Även om begreppen kan tyckas ha liknande betydelse, det finns en stor skillnad mellan leasing och hyra en bil. Båda metoderna tenderar att bli dyrt om alla begränsningar i avtalen inte följs, men för dem som behöver en bil för bara en kort tid eller för begränsad körning, kan dessa alternativ vara kostnadseffektiva. Det är viktigt att förstå skillnaderna mellan dessa två metoder för att få en bil innan du gör din väg till generalagenten eller hyra plats. Leasing

En bil leasing är ett långsiktigt avtal. Ett leasingavtal varar vanligen cirka tre år. Leasetagaren kan hålla bilen för leasingperioden och måste lämna tillbaka den i gott skick, vilket möjliggör normalt slitage. Hyrestagaren måste betala finansiella avgifter i samband med transaktionen och gör månatliga betalningar till finansbolaget.
Uthyrning

Att hyra en bil är ett kortsiktigt arrangemang som varar från en dag till flera månader. Biluthyrning priserna sätts av biluthyraren och beror på datum och tid för hyran, den plats där bilen kommer att plockas upp, vilken typ av bil, ålder på föraren, och den dag bilen ska återlämnas .
Kostnader

När det gäller månatliga betalningar, är en bil leasing liknar en grundläggande auto lån. Den månatliga kostnaden beror på vilken typ hyrs av bil och räntan, men är i allmänhet mellan $ 250 till $ 400 för en mid-range, mellanliggande bil (t.ex. en Nissan Sentra eller Toyota Corolla). Hyra en liknande storlek bil kommer att kosta ca $ 50 till $ 60 per dag eller $ 100 till $ 200 per vecka. Av den anledningen kan det kosta oöverkomliga att hyra en bil för många månader. Föraren skulle vara bättre att söka upp en kortvariga leasingavtal på cirka sex månader till ett år.
Val

När du hyr en bil, är det bilmärke ny (i de flesta fall) och du har ett brett utbud av märken, modeller, stilar och färger att välja mellan. En bilfirma kan beställa en ny bil att hyra, enligt dina exakta krav.

När du hyr en bil, är du begränsad till de val som finns på tomten, och i många fall bilen kommer redan användas.
Regler
p Det finns strikta regler för användningen av både hyrda och hyrbilar. Om en hyrd bil inte återlämnas i godtagbart skick, kan hyresgästen att debiteras en dyr leasingavgiften. Det finns också bankernas avgifter, skatter och hyrestagaren måste sätta en deposition ner på bilen. Föraren måste vara myndig körning ålder med en bra kredit värdering för att bli godkänd för en bil leasing.

Vissa hyrbil företag kräver en drivrutin för att vara 21 år eller äldre för att ta en bil utanför partiet (25 är åldersgränsen på vissa företag). Hyresmannen är ansvarig för att täcka eventuella skador på bilen, och måste betala ytterligare avgifter om det inte återlämnas i tid. Kreditkontroller är inte vanligt med biluthyrning. Föraren måste helt enkelt visa upp ett giltigt körkort och kreditkort.
Fler Överväganden

När en bil leasas, samtycker leasetagaren att köra bilen inte mer än en visst antal miles under avtalsperioden (vanligtvis omkring 12.000 till 15.000 miles per år). Om körsträcka överskrids, kommer föraren att debiteras en avgift för varje mil över gränsen som definierats i hyresavtalet. Av den anledningen är en hyrd bil inte ett perfekt val för någon som ofta tar långa resor eller pendlar långa sträckor till arbetet. Hyrestagaren kan också välja att köpa bilen i slutet av hyresavtalet.

Några hyrbil arrangemang kommer med körsträcka begränsningar och restriktioner på var du kan köra bilen. Till exempel, om du går utanför den stat där du hyrde bilen, eller överstiger ett visst antal miles per dag (vanligtvis omkring 100 till 150 miles), kan du debiteras per mil avgift. Medan en hyra inte kan köpas vid tidpunkten för återkomst, biluthyrningsfirmor ofta sälja begagnade flotta bilar som de inte längre behöver.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76449.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.