Vad är Gap försäkring?

Många mysterier och hemliga termer såsom "drivlina" och "jul" är involverade i att köpa en bil En av de minst förstådda termer är "gap försäkring." Att veta vad lucka försäkring är, är och inte är viktiga för att förstå hur mycket din bil kostar och vad du måste göra om din nya bil blir en total förlust. Funktion

Gap försäkring är nästan alltid förknippad med köp av en ny bil och är vanligtvis förs upp långt efter att du har förhandlat fram priset, bosatte sig på villkoren för finansieringen, och är nästan redo att köra bort. Gap försäkring är en kompletterande försäkring som täcker ägaren av den nya bilen när bilen är skadad bortom reparation eller stulen. Den fyller i "gapet" mellan vad du är skyldig på bilen och vad ditt försäkringsbolag kommer att betala för att ersätta bilen. Till exempel, om du lånar $ 19.000 för att köpa en bil och det blir en total förlust - eller "uppgick" - efter en olycka några dagar senare och försäkringsbolaget förklarar den endast kommer att betala $ 15.000 till ersätta bilen, gap försäkring täcka skillnaden så att bilägaren kan betala av det totala skuldbeloppet på bilen.
Missuppfattningar

Gap försäkring är frivillig och är inte skyldig att lagligt köra på något tillstånd. I själva verket kommer vissa finansbolag betalar inte för gap försäkring, överväger det onödigt. Vanligtvis kommer bil återförsäljare erbjuda gap försäkring på dagen för köpet och tips, eller ibland stat direkt kan att denna försäkring endast köpas genom dem eller den dagen. Ingen av dessa påståenden är sant. Flera försäkringsbolag (se Resurser) försäkring erbjudande gap efter bilen köps, men innan det är 12 månader gammal.
Typer

De typer av gap försäkringar tillgängliga varierar från försäkringsbolag till försäkringsbolag. Vissa leverantörer av gap försäkring, till exempel, inte kommer att täcka stöld, särskilt om bilen är ett som är känt för att vara ett mål för bil tjuvar. I detta fall, medan ägarnas omfattande och kollision försäkring täcker det "uppskattat värde" på bilen, kommer gapet försäkringen täcker inte skillnaden. Undersök villkoren i politiken innan du köper den. Gap försäkring är normalt inte erbjuds på begagnade eller begagnade fordon, men i sällsynta fall kan vissa försäkringsbolag erbjuder gap försäkring på dessa bilar. Dessutom kommer vissa gap försäkringar inte bara betala mellanskillnaden mellan försäkringsbolaget policy gräns och skuldbeloppet på bilen, men också kan täcka självrisken måste du betala via din vanliga bilförsäkring.
Överväganden

Gap försäkring kanske inte nödvändigt, även på en ny bil. Vissa bil försäkringsbolag betalar vad som kallas "återanskaffningsvärde" för din bil. Även om din bil är sju år gammal och är värt en bråkdel av en ny bil, kommer politiken med återanskaffningsvärdet betala ett belopp som skulle ersätta den förlorade bilen med en bil av jämförbar kvalitet eller funktioner. Denna politik är sällsynta, dock, och dessutom tenderar att vara dyrare än normala "uppskattat värde" politik. Tala med ditt försäkringsbolag för att se vilken typ av försäkring du har innan du köper gap försäkring.
Varning

Gap försäkring är inte samma sak som bilförsäkring. Om du inte har tillräcklig täckning på din bil, kan du fortfarande vara ansvarig för en stor summa pengar. Om du tappar din omfattande och kollision försäkring på din nya bil, till exempel, och det börjar brinna, kommer du inte att omfattas av gap försäkring för det totala beloppet för skulden på bilen. De flesta gap försäkringar är medvetet begränsas för att förhindra sådana händelser, typiskt, betalar gap försäkring bara några tusen dollar som mest. Gap försäkring inte heller betraktas som "state minimum" försäkring i någon stat, uttrycket "state minimum" avser "ansvar" försäkring som utfärdats genom en statligt godkänd och bundna försäkringsbolag och är avsedd att skydda den person som försäkringstagaren strejker i en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76334.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.