Om hybridisering

Termen "hybridisering" är en löst används inom olika branscher. I grund och botten är hybridisering handlingen att kombinera två saker tillsammans för att bilda något nytt. Den nya posten är ofta liknar var och en av de ursprungliga objekten. I själva verket kan det ha inslag av såväl original-objekt och sina egna unika egenskaper också. Typer
p Det finns flera olika typer av hybridisering. I den genetiska världen processen hänför sig till kombinationen av olika arter av organismer för att skapa en hybrid organism. I kemi, är hybridisering själva blandningen av atomorbitaler lämpliga för bindning. När två DNA-strängar är förenade det kallas nukleinsyrahybridisering. Utöver en hög vetenskaplig hybridisering, finns det andra typer allmänt använda. Den hybridisering i lingvistik är ofta en term som används för att beskriva ett språk som blandas med en annan sort av samma språk. Hybridisering i bilar hänvisar till ett fordon som har ändrats för att fungera helt eller delvis på elektricitet. Sammantaget kan termen "hybridisering" hänför sig till många olika processer, beroende på sammanhanget i vilket det används.
Funktioner

mest populär process av hybridisering är när en växt eller ett djur är uppfödd med en annan växt eller ett djur från en annan art. Skälen forskarna gör detta är för att öka den genetiska mångfalden och till föda för specifika egenskaper. Hybridisering är ett populärt alternativ i jordbruket samt. Agriculturists praktiken hybridisering göra större och större anläggningar. Många uppfödare använder också hybridisering att avla bort oönskade fysiska egenskaper. Vissa hävdar att det kan göra raser starkare. Men oftast människor önskar bara att skapa nya raser. Korsning är en annan form av hybridisering och används i både växter och djur. Korsningar kan skapa nya smaker i jordbruket. Till exempel är en tangelo ett resultat av korsningar en mandarin och pomelo. Hybridiserings grödor är mer benägna att vara immun mot grödor sjukdomar, vilket är en anledning bönder gör det.
Geografi

Naturlig hybridisering sker över hela världen. Ofta två olika genpooler kombineras och de resulterande djuren tvingas anpassa sig till sina nya miljöer. I vissa delar av världen, kan detta ske framgångsrikt med nya arter uppstår. Men på andra områden djuren helt enkelt inte kan anpassa sig och experimentet är ett misslyckande.
Överväganden

Ofta två olika arter av djur föds upp varandra. Ofta när avel är en framgång, är djuret sterilt. Men när detta är gjort med växter processen är oftast en framgång. I själva verket är den nya anläggningen ofta fullt kapabel avel. Denna typ av uppfödning är ett bra sätt att hjälpa den totala genetiska hälsa i samband med hela växten befolkningen.
Missuppfattningar
p Det är ofta tänkt termen hybridisering endast avser elektriska bilar. Dock är den term som används i många branscher för att beskriva olika processer inom vetenskapen. I själva verket är hybridisering mest populärt används i aveln av växter och djur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76322.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.