Hur du köper en bil i Italien

När i Rom är det bäst att göra som romarna gör, och när i Italien, som innebär att göra ditt bästa för att vara bekant med marknaden när det gäller att köpa en bil. Vare sig intresserade av att köpa en ny eller begagnad bil, köpa en bil är ingen enkel uppgift för någon. Det finns flera rekommenderade åtgärder som kan vidtas för att undvika onödiga misstag och riskera att förlora värdefull tid och pengar. Instruktioner
1

Bestäm din budget och därmed prisintervallet på bilen som du ska söka.
2

Väg in fördelarna med att köpa en ny bil kontra inköp en begagnad bil, och bestämma vilken som är bäst för dig. Köpa en ny bil är dyrare samtidigt köper en begagnad bil som är initialt billigare kan ha dyrare underhåll och kostnader på grund av problemen. Nya bilar har ofta tillverkarens garantier som begagnade bilar gör inte.
3

Hitta en ny eller begagnad bilhandlare och besöka dem. Om du är i marknaden för en ny bil, är det nödvändigt att veta i förväg vilken typ av bil du är intresserad av att köpa eftersom nya bilhandlare, till skillnad från begagnade sådana, inte har många olika märken att välja mellan. Om du köper en ny bil, som kallas hjälp av en specialiserad byrå Agenzia di Pratiche Auto, vilket är den praktisk bil byrån i Italien kommer att användas av återförsäljaren. Om du köper en begagnad bil, är den byråkratiska processen köparens ansvar. Den Agenzia di Pratiche Auto hanterar pappersarbete och lagligheten av köpet.
4

Undersök bilar tillgängliga hos handlare och jämföra priser med de officiella priserna på den blå boken och marknadsvärdet av bilar. Den Quattro Ruote är den officiella italienska auto tidningen där bilpriserna kan jämföras och kontrasteras.
5

provköra bilen och få uppdaterad information om historia av bilen. Kontrollera att registreringen, försäkring och ägande informationen är korrekt och aktuell. Specifik tjänst information om bilen heter tagliandi och det måste vara aktuell. Också se till att vägen-skattsedel, kallas scadenza Bollo i Italien, är aktuell och bilens skatter har betalats.
6

Ha juridiska dokument tillgängliga när avsikt att köpa bilen. För en ny bil, är det nödvändigt att ha en EU-uppehållstillstånd certifikat, skattelagstiftningen, identitetshandling för registrering och försäkring som måste köpas i förväg. Om du köper en begagnad bil, är det nödvändigt att ha juridiska dokument, inklusive en handling av försäljning, bil registreringsbevis från den tidigare ägaren, och bevis om uppehållstillstånd i EU eller juridiska uppehållstillstånd för gärningen av försäljningen.
7

Om du är en icke-EU-invånare, köpa en bil i Italien kan vara svårare. Ytterligare åtgärder måste vidtas, såsom att ge Automobile Club of Italien en kopia av ditt pass och en form av uppehållstillstånd tillsammans med de kompletterande handlingar som när man köper en bil. Att inte följa dessa steg kommer att göra försäljningen olaglig. Om du köper en bil efter att ha varit i Italien i över ett år, är det nödvändigt att konvertera din licens till en italiensk man.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76627.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.