Hur man väljer en bil

Att välja en bil är ett viktigt beslut som förtjänar carefulplanning. Du kommer sannolikt att leva med detta fordon för mycket någon gång. Dessa tips hjälper dig att välja klokt. Instruktioner
1

Bestäm vad du tänker använda bilen för, exempelvis daglig pendling, rekreation, helger och kvällar, bära saker, körning med släpvagn, transporterar mer än en passagerare, stadskörning , förorter eller land.
2

Överväg faktorer som är viktiga för dig, såsom bränsleeffektivitet, tillförlitlighet och säkerhet.
3

Kolla in återförsäljning värde och reparation historia av tidigare modeller i denna bil linje, exempelvis genom rådgivning Consumer Reports tidningen eller dess webbplats (se Resurser).
4

Kom upp med en realistisk budget, baserat på vad du kan råd (överväga den månatliga utbetalningen och kostnad för underhåll). Om du funderar på en handels-in, kontrollera Kelley Blue Book värdet på din nuvarande bil. The Blue Book är en katalog över nya-och begagnade bilar värden, finns på bibliotek, banker och online på www.kbb.com. Faktor bilens andrahandsvärde i din totala budget.
5

Hitta en stad eller ett område i närheten av ditt hem med flera bilhandlare, kolla söndag tidningsannonser och de gula sidorna. Välj en eller flera återförsäljare att besöka och ställa ut tidigt, helst på en vecka-dag, kom ihåg att ta ditt körkort så du kan provköra. Du kan också handla online.
6

Hitta en bil som intresserar dig och kolla klistermärken på fönstret. Den första (och ibland enda) man är fabriken dekal, som listar MSRP (tillverkarens rekommenderade cirkapriser), och den andra är dealerns klistermärke.
7

Du ser att fabriken klistermärke listar bilens egenskaper och dess bränsleeffektivitet rating, antal miles per gallon förväntas för staden och landsvägskörning. Den MSRP på denna klistermärke innefattar summan av fordonets grundpris, ytterligare alternativ och destinationen avgiften. MSRP har en inbyggd vinst för återförsäljaren, ofta kring 10 procent.
8

Förstå att andra sticker, om det finns någon, speglar ett högre pris. Detta pris bestäms av återförsäljaren för alternativ och tjänster har levererats bortsett från fabriken. Exempel inkluderar en underbeläggning (för att skydda bilens undersida exteriör), återförsäljare prep (tvätt, vaxning, invändig rengöring), inre och yttre behandling (tätningsmedel för interiören, utan vax finish för utsidan) och extra artiklar (specialitet hjul, för exempel). Den andra sticker priset kan även inkludera ytterligare återförsäljare vinster.
9

Berätta säljare som du skulle vilja ha en titt inuti bilen, eller bara hoppa in om den är olåst. Justera stol och speglar, samt kolla benutrymme i varje del av bilen.
10

Be att ta en provtur. Börja på stadens gator och sedan bege dig ut till motorvägen. Var uppmärksam på styrningen lätthet, vändradie, bromsning respons och acceleration. Ställ in speglarna och radio medan du kör för att testa bekvämlighet.
11

Återgå till återförsäljare och tacka dealern. Om du gillar bilen, be om ett visitkort och säger att du kommer tillbaka senare. Till nästa återförsäljare
12

Huvud och undersöka andra bilmodeller som beskrivits ovan. Ja återförsäljare som bilen mest liknar den du tidigare provkörde, ger märke och modell och förklara vilka funktioner du gillade. Testa ett antal modeller tills du bestämmer dig för en bil, och jämföra dessa priser med de hos andra återförsäljare.
13

fråga om tillgänglighet och leveranstid, särskilt om du är intresserad av en populär modell eller vill specialfunktioner.
14

Factor generalagenten och dess säljare i ditt val. En återförsäljare kan du lita på, särskilt en med en kompetent service center på plats, är värt mer än pengar i långa framtid med fordonet. Du kan naturligtvis ha bilen servas varje återförsäljare som godkänts av din nya bil garanti.
15

inleda förhandlingar om artiga och vänliga termer. Kommentera vad du tycker om bilen och ställa frågor. Avsikten är att göra säljaren bekväm.
16

Kom ihåg att givarens understödjaklistermärke listor alternativ, inte krav, oavsett om dessa tjänster har redan lämnats. Be för fabriken hjulen tillbaka, till exempel, eller beställa en bil som inte har någon underbeläggning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76259.html

Previous: No
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.