Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man tar bort hjulbultar

hjulbultar är bultarna anslutna till hjulet. De fästs med muttrarna som håller hjulet dubbar säkert på plats. Hjulbultar slitage ibland ut och behöver bytas ut. Det är viktigt att hålla hjulen i trim för att hålla bilen i gott skick. Hjulbultar kan enkelt bytas med några få enkla steg. Saker du behöver
Ny hjulbultarna
Hylsnyckel
Trä hammare
ren trasa
Visa fler instruktioner
1

försiktigt börja avlägsna hjulet. Om hjulet har en plast navkapsel, ta bort den så att du kan skruva låsmuttrarna med en hylsnyckel. När låsmuttrarna tas bort, skjut hjulet.
2

bort bromsok och bromsbelägg när hjulet är avstängd. Släpp bromsbelägg och lokalisera skruvarna som håller bromsok och ta bort dem. Detta ger nu dig tydlig och enkel tillgång till avlägsna skivbroms. Skjut försiktigt skivbroms mot dig så att hela rotorn delen kan glida utåt. Efter avlägsnande av rotorn, placera en trasa under för att undvika skador på baksidan av plattan. Addera 3

Leta upp reglarna, som är anslutna till rotorn bas, och använda en trä hammare att ta bort dem. Med en trä hammare förhindrar skador på bultarna. Du kan använda ett stål hammare, men vara noga med att linda ett tygstycke runt huvudet på hammaren för att undvika skador. Försiktigt slå hammaren på spetsen av tappen för att skjuta den inåt. Knacka dubben försiktigt för att lossa den lite.
4

Ta bort varje hjulbult en efter en. Sätt i nya dubbar. Försiktigt hammare hjulet stud att vara säker på att det är på plats. Gör detta för varje bult.
5

Sätt skivbroms ihop, inklusive bromsok. Du kanske vill peka på bromsok nedåt med en hammare för att se till att den är låst på plats. Sätt tillbaka hjulet och dra åt skruvarna. Sätt navkapsel igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76079.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.