Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ansluter två bilbatterier i Parallel

Lägga ett extra batteri till din bil kan ge det en högre ström och en större reserv av batteriet. Anslutning av andra batteriet i en parallell konfiguration med det första kommer inte att påverka den totala spänningen, typiskt 12 volt, men kommer att dubbla mängden ström som tillförs. Det finns några farhågor om den extra strömförsörjning eftersom elektriska komponenter kommer bara dra den mängd ström som behövs för att arbeta vid en given spänning. Dock kommer den totala reserven på batteriet, vanligtvis mätt i amperetimmar, fördubblas, vilket minskar risken för ett dött batteri. Saker du behöver
batteripolen Cleaner Review Stapelbara batterikablar (2) katalog Batteriterminaler (2)
Visa fler instruktioner
1

Montera den andra bilbatteri i fordonet. För bästa prestanda, minimera kabel avstånd genom att montera det andra batteriet så nära som möjligt till den första, företrädesvis intill det. Orient det andra batteriet så att de positiva (+) och negativa (-) terminalerna linje med det befintliga batteriet
2

bort minuskabeln från det befintliga batteriet.. Ta alltid bort den negativa anslutningen först för att minska risken för kortslutning orsakad av en batterikabel vidröra ett jordat metallföremål komponent i automobile.The minuskabel och inlägg på de flesta fordon är färgad svart.
3

bort pluskabeln från det befintliga batteriet. Detta är vanligen färgad röd.
4

Använd ett batteri terminal renare, finns på alla Biltema, för att avlägsna eventuella uppbyggd eller oxidering på befintliga batteripolerna, stolpar eller kablar. Städning kommer att säkerställa god elektrisk kontakt när batteriet är installerat.
5

Installera en batteripolen på de positiva och negativa inlägg om det nya batteriet och dra åt dem ordentligt. Ett batteri terminalen är vanligtvis en ledande ring som spänner åt runt batteripolen och innefattar en skruv-kontakt för tråd fastsättning. Hårdvara är tillgängliga för batterier med topp-och sidomonterade inlägg.
6

Anslut en stapelbar batterikabeln mellan de positiva inläggen från de nya och befintliga batterier. En stapelbar kabeln är utformad så att flera anslutningar till en enda post och består av ett platt blad kontakt monterad i varje ände av en längd av tråd. Ersätt den befintliga positiva batterikabeln till den positiva inlägg om det befintliga batteriet. Dra åt alla anslutningar ordentligt.
7

Upprepa steg 6 för de negativa terminalerna och batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72356.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.