Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

2004 Subaru WRX: Timing Belt Installation

Den Subaru Impreza är en fyrdörrars personbil med fyrhjulsdrift som har varit i produktion sedan 1992. Den WRX är en version av Impreza som har en turbokompressor. Den 2004-modellen har en fyrcylindrig, 2.0-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Denna motor använder en kuggrem för att driva kamaxlarna med vevaxeln, vilket gör att flaskventiler att öppna och stänga i rätt ordningsföljd. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
0,08-tums insexnyckel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort kabeln på den negativa batteri terminal med en hylsnyckel. Koppla bort kilremmen och vevaxelremskivan från motorn. Ta bort den vänstra kåpan kamremmen, höger kamrem lock och front transmissionsremmens plåt i den ordningen.
2

Lossa guider för kamremmen med en hylsnyckel om din bil har en manuell växellåda. Ta bort för nr 1 tomgångsskivan, transmissionsrem och för nr 2 spännhjulet i den ordningen. Koppla kamremmen montering spänning justerare.
3

Skjut justeraren rod på kamremmen justeraren ner med ett konstant tryck av 66 kg. fram till slutet av justeraren stången når ytan i sin cylinder. Placera en 0,08-tums insexnyckel i stiftet hålet i cylindern för att hålla justeraren stången på plats.
4

Installera timing justering och skärpa sin trotjänare till 29 foot-pounds med en momentnyckel. Fäst för nr 2 spännhjulet och nr en tomgångsskiva i den ordningen. Dra åt hållarna för båda remskivorna till 29 foot-pounds.
5

Vrid vevaxeln kedjehjulet medurs för att anpassa sin timing märket med tidpunkten markeringen på oljepumpen. De dubbla linjer på vänstra insugningskamaxel måste passa med de dubbla linjerna på vänstra avgaskamaxelns drevet. De dubbla linjer på rätt insugningskamaxel måste inriktas med dubbla linjer på höger avgas kamaxelhjulet.
6

Placera den nya tidpunkten på dreven med pilen pekande i riktning medurs. Den "A"-märket på kamremmen måste anpassa sig till tidpunkten markeringen på vevaxeln, anpassar "B" märket med vänster intag kamaxel, justerar "C" märket med tidpunkten märket på vänster avgaskamaxel, den " D "markeringen sammanfaller med tidpunkten märket på höger insugningskamaxel och" E "-märket linje med rätt avgaskamaxel.
7

montera remmen lättingar och skärpa sin monteringsbulten till 29 foot-pounds med en momentnyckel. Ta insexnyckeln från cylindern på kamremmen justerare.
8

Byt guide för kamrem om din bil har en manuell växellåda. Se till att avståndet mellan guiden och kamremmen är mellan 0,019 och 0,059 inches Dra åt hållarna för kamrem guide till 7 foot-pounds.
9

Byt omslagen kamrem och skärpa sin montering bultar till 3,5 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut vevaxelremskivan och skärpa sin montering bult 94 foot-pounds. Montera kilremmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75478.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.