Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Om pallbockar

Syftet med en uppsättning pallbockar är att hålla din bil orörlig - och att hålla den från att plötsligt falla ner - när det är upp i luften för arbete. Medan en hydraulisk eller vev uttaget används för att höja fordonet, det är aldrig en bra idé att förlita sig på en för att hålla fordonet i upphöjt läge. Jack står är placerade under den främre eller bakre axeln, eller de placeras längs ramskenorna att ge ett mått av säkerhet och stöd. Funktioner

De flesta pallbockar är justerbara med hjälp av antingen ett spärrsystem eller en tapp som passar i ett hål. Spärranordningen systemet består av en serie av "tänder" på den mellersta kolumnen av stativet och en metall kil som passar in i utrymmena mellan tänderna. Stativet höjs till önskad höjd, och kilen håller den på plats. Stiftet och hålet typ - vanligen används på tyngre fordon - har en serie hål på den mellersta kolumnen. Liksom ratchet typ, är stativet höjs till önskad höjd. Stiftet förs sedan in i det motsvarande hålet. Det finns ofta en säkerhetsanordning, såsom en saxsprint, som håller dragbulten från att glida ut. Vissa typer av pallbockar har en gängad center kolumn som roteras för justering. Alla tre typerna kräver användning av en konventionell domkraft för att höja fordonet innan pallbockar sätts på plats, och fordonet sänks så att ramen eller axel passar in i ställningarna "vaggor. Pallbockar är rankade av den vikt de kan stödja, vanligen uttryckt i ton.
Typer

Den vanligaste typen av stödbenet består av ett stativ-liknande bas med en justerbar mittkolumnen. Basen är en svetsad stål eller gjutjärn ram, den justerbara centrum kolumn har en stål eller gjutjärn sadel. Kolonnen är hack och kan flyttas upp eller ner genom att släppa en spak som passar in i skårorna. På vissa bestånd, är denna spak en spärranordning.

Andra pallbockar, vanligtvis modeller avsedda för tyngre plikt bruk, använd ett stål stift som förs in i hålen i Justerbar Mittpelare.

En annan typ av stödbenet har en stativ-liknande bas med en gängad, Justerbar Mittpelare. Kolonnen vrids medurs eller moturs tills önskad höjd har nåtts. Det finns också fast höjd

pallbockar. Dessa bestånd är oftast uppbyggd som en sågbock. Dessa är oftast används i hem garage eller på mindre fordon. I vissa fall

, folk använder block av trä eller betong som pallbockar, men detta kan vara en farlig praxis som fordonet kan glida av dessa block mycket lättare än ett par rätt utformad pallbockar.
Storlek

stödbenet storlek varierar inte bara i lyfthöjd. De varierar också i kapacitet. Stativ kan vara dimensionerad för en omkring en 1/2-ton till 25 ton eller mer. Pallbockar kan variera i lyfthöjd från bara några inches till 79 inches eller mer. Står som är mindre i höjd och kapacitet används på mindre fordon såsom kompakta bilar eller traktorer gräsmatta. Större bestånd används på större fordon såsom lastbilar eller tung jordbruksutrustning. Mindre bestånd kan göras från ljus stål eller aluminium. Större bestånd är oftast gjorda av gjutjärn eller tunga stål. Felaktigt placerade, rankad eller missbrukas pallbockar kan halka eller misslyckas, vilket ett fordon att släppa och
Varning

orsaka allvarlig skada eller dödsfall. Bestånden är oftast placerad med sadeln - toppen av stativet - vaggar fordonets axel. Ibland vaggan används för att stödja fordonets ram. Om axeln eller ramen inte är helt insatt i sadeln, kan bilen glida av montern och komma ner på mekanikern arbetar under. Stativet eller basen på stativet måste vara på ett fast, plant underlag. Betong eller asfalt ytor är bäst. Om läktaren används på ett mjukt underlag, kan basen sjunka ner i marken, och bilen blir instabil. Pallbockar måste också vara korrekt dimensionerad för jobbet till hands. Exempelvis står en uppsättning jack en effekt på 2 ton kan inte användas för att stödja en 3-tons fordon.
Fördelar

Jack står erbjuda ett mått på säkerhet och säkerhet till en mekaniker som arbetar under ett fordon genom att hålla fordonet stabilt och hindra det från att falla av domkraft som användes för att höja den. De kan också hålla fordonet från gungande eller studsande när delar tas bort eller installeras. Pallbockar ge spelrum under ett fordon, så att en mekaniker gott manöverutrymme verktyg och reservdelar när du arbetar med komponenter såsom överföring, avgassystem och bromsar. När det används för att stödja en fordonets ram, de låter en mekaniker att arbeta på bilens fjädring och ta bort delar som drivaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71037.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.