Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar kamkedjan på en 1988 Toyota 22RE

Den 22RE Motorn är en fyrcylindrig 2,4-liters motor som Toyota tillverkade 1983-1995. Det verkar i olika Toyota fordon under denna period, såsom Toyota Pickup. Det 22RE har en enkel överliggande kamaxel, och använder en kamkedjan att ansluta vevaxeln med kamaxeln. Förfarandet för att ersätta kamkedjan för en 22RE är i allmänhet samma för alla fordon från 1983 till 1988. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Gear avdragare för vevaxelns remskiva
Gear avdragare för vevaxelns kedjehjul
Momentnyckel
Packning sealer
Motorolja
Visa mer Instruktioner
1

Lossa topplocket med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren, och lagra det för senare användning. Ta bort kylaren från fordonet.
2

bort generatorn från motorn med en hylsnyckel. Koppla bort oljetråget. Avlägsna bultarna, drivremmen och slangar från luftpumpen, om din bil är så utrustad. Koppla luftpumpen och dess fäste från motorn.
3

Koppla enheten vattenpump och kylfläkt från fordonet med en hylsnyckel. Ta monteringsbulten för vevaxelns remskiva, och lossa remskivan med en växel avdragare.
4

Koppla linjen vatten bypass och fläktremmen justerande bar. Lossa utloppsledningen från värmaren. Ta bort fästbultarna för kamkedjan lock med en hylsnyckel och dra ut luckan.
5

Lossa kamkedjan från spjället av kamaxeln, och lossa kamkedjan från kamaxeln drevet. Avlägsna kamaxeldrevet från kamaxeln. Dra vevaxeldrevet från vevaxeln. Koppla spline för oljepumpen från vevaxeln.
6

Vrid vevaxeln medsols tills nyckeln på vevaxeln pekar rakt uppåt, och montera vevaxeln drevet på vevaxeln. Placera den nya kamkedjan på vevaxeldrevet, och rikta den enda ljusa länk på kamkedjan med vevaxeldrevet tajming märke.
7

Placera kamkedjan på kamaxeln drevet. Montera kamaxelns kedjehjul till kamaxeln så att kamaxeln timing mark är mellan de två ljusa länkar på kamkedjan.
8

Montera spline oljepumpen till vevaxeln. Montera packningen kamkedjan till motorblocket, och ta upp slack i kamkedjan genom att vrida kamaxelhjulet moturs med en hylsnyckel.
9

Anslut locket kamkedjan, och använd ett vridmoment skiftnyckel för att dra åt 8mm bultar till 9 foot-pounds. Dra åt 10mm bultar till 29 foot-pounds. Coat packningarna för kamkedjan lock och oljetråg med sealer. Anslut fläkten bar bälte justering, och skruva åt bulten till 9 foot-pounds.
10

Fäst ledningen vatten bypass. Montera remskivan på vevaxeln, och dra åt fästskruven. Anslut vattenpumpen och kompressorn till luftkonditioneringen med en hylsnyckel. Montera oljetråget, radiator och topplock i den ordningen.
11

Byt olja och kylvätska till rätt nivå. Starta bilen och kontrollera läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75359.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.