Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur får man upp framhjulet från en 2005 F250 Super Duty 2WD Truck

Framhjulen på en 2005 F250 Super Duty truck är konstruerad för att tåla tunga arbete. Eftersom F250 är en tung lastbil, hjulen har åtta muttrarna, i stället för de vanliga fem eller sex muttrarna som finns på lätta lastbilar. Muttrarna är en speciell swivel-typ mutter, konstruerad för att hålla tätt i situationer där normala fasta muttrar kan lossna. Det är också viktigt att du aldrig använda något smörjmedel som motorolja till hjulbultar eller muttrarna, eftersom detta kan också orsaka dem lossna under vissa omständigheter. Saker du behöver
Stoppklossar
platt skruvmejsel
Lug nut skiftnyckel
Jack
Jack står
Momentnyckel
Gummiklubba
Visa mer Instruktioner
Borttagning
1

Parkera F250 på en plan, jämn yta och stäng av motorn. Växla transmissionen i parken, eller första växeln för F250s utrustade med en manuell växellåda.
2

Tryck parkeringsbromsen trampa ner för att aktivera parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom vart och ett av de bakre hjulen. Bänd navkapseln löst, om sådan finns, med en stor platt skruvmejsel.
3

Bryt samtliga åtta muttrarna löst med en klack skiftnyckel. Detta är viktigt, för om du försöker lossa muttrarna när fordonet lyfts, kommer hjulet snurra och du kommer inte få något inflytande.
4

Lyft framför lastbilen med en domkraft och placera en pallbock under varje sida av det främre stativet. Sänk bilen på pallbockar och se till att de är säkra.
5

Avlägsna muttrarna med tappmuttem skiftnyckel och dra däcket bort av lastbilen.

Installation
6

Ställ hjulet på pinnbultarna och installera muttrarna. Snug dem tätt med klacken skiftnyckel samtidigt som du håller hjulet för att se till att det inte blir.
7

Lyft trucken med domkraften, sedan bort pallbockar och sänk tillbaka till marken .
8

Dra åt muttrarna med 165 foot-pounds med en momentnyckel en metrisk socket i en omväxlande, kors och tvärs.
9

Placera navkapseln på hjulet och knacka ner den i läge med en gummiklubba.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75873.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.