Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar U gemensamma för en 1995 Jeep Cherokee

De drivaxlar i 2005 Jeep Cherokee med u-lederna i båda ändar av axeln. Dessa skarvar tillåta att upphävandet och drivaxeln för att resa upp och ner medan drivaxeln snurrar och under makten. Vibrationer, kluckande ljud eller misslyckande av U-joint, kan tyda U-joint slitage eller skador. Dessa indikatorer bör inte ignoreras. Inspektera U-fogar direkt om du misstänker att det finns ett problem med dem. Byt ut U-fogar för att undvika ett misslyckande eller ytterligare skador på drivlinan. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench in
Oljetråg
Tänger
U-joint press
Hylsnyckelsats
Ratchet

Visa mer instruktioner
1

Placera en domkraft under mitten av skillnaden på baksidan av Jeep. Höj jeep från marken och stödja jeep med en uppsättning pallbockar under axelhus. Sänk domkraften och ta bort den från under Jeep.
2

Lokalisera de fyra fästbultarna på den bakre differentialen drevet oket. Dessa fyra skruvar fast den bakre drivaxeln till differentialen. Ta bort dem med en skiftnyckel och ställa bultarna åt sidan. Ta bort remmarna från över U-joint lock och dra U-leden och drivaxel från oket.
3

Lägg ett spilloljekärl under den bakre av överföringen fallet där framsidan av drivaxeln ansluter till fånga några droppar olja när du tar bort axeln. Fatta tag i drivaxeln nära fronten och dra den rakt ut i överföringen. Ta bort drivaxeln från under Jeep till ett område där du har utrymme att arbeta på det.
4

Lokalisera spärren på varje U-joint lock. Med hjälp av en tång, pressa flikarna på fästklammern ihop och lyfta den ur oket. Kasta de gamla klippen. Placera en U-fog tryck över en av lederna så att den öppna änden av pressen är över ett lock och skruven är över den motsatta locket. Vrid skruven med en spärr och uttag, skjuta locket ur drivaxeln oket.
5

Ta bort U-gemensam presskonferens och vänd på det så att du kan trycka den motsatta locket ur enheten axel ok också. Om du inte har ett U-gemensam press, kan du hyra en högst Biltema för hela jobbet. Upprepa processen för att ta bort U-lederna tills alla är ute ur axeln och oken.
6

Installera nya U-fogar in drivaxeln och oket, trycker locken på plats med U-gemensam presskonferens. Montera nya klämmorna på varje lock, se till att de snäpper in i spåret på insidan kanten av hålet där U-joint lock sitter.
7

Flytta drivaxeln tillbaka under jeepen och skjut den främre änden av den i den bakre delen av fördelningsväxeln, uppmärksammande placeringen de splines på axeln med splines på oket. Lyft den bakre delen av drivaxeln och ställa in den nya U-joint i den bakre differentialen oket.
8

Montera spännbanden över U-joint, sedan installera de fyra fästskruvarna genom remmarna och trä dem in i oket. Dra åt bultarna med en skiftnyckel, fram och tillbaka för att dra åt dem jämnt.
9

Avlägsna tråget från under överföringen fallet, placera sedan din domkraft under den bakre differentialen av Jeep. Höj Jeep utanför pallbockar, ta bort dem från under Jeep och sänk Jeep till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71975.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.