Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter cylinderlockspackningar i en 5.4L Ford Motor

Ford 5,4-liters motorn är en V-8 motor med aluminium topplock. Det verkar i olika Ford-bilar tillverkade sedan 1997, till exempel F-serien av pickup lastbilar. Den 5,4-liters motor har ett par cylinderhuvuden, en på vardera sidan av motorn. Huvudet packningen ligger mellan cylinderhuvudet och motorblocket, och gör en tätning mellan de två komponenterna. Förfarandet för att ersätta de cylinderlockspackningar är i allmänhet densamma för båda packningarna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Luftkonditionering bortföringsanordning /laddare
Packning skrapa
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Evakuera luftkonditioneringssystem med lämplig evakuera utrustning. Detta steg kräver en mekaniker licensierad av Environmental Protection Agency (EPA).
2

Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att förhindra motorn från att starta under topplockspackning byte. Ta bort skydden för topplocket, och koppla insuget från motorblocket. Lossa timing kedjorna från sina kedjehjul, och ta bort båda avgasgrenrör från motorblocket.
3

Ta bort fästbultarna från värmaren slangen på motorblocket med en hylsnyckel. Lossa slangklämman genom att klämma ihop och skjuta ner slangen. Ta loss slangen från motorblocket. Lossa eventuella ytterligare kablar, elektriska kontakter och slangar som begränsar din tillgång till topplocket.
4

Lossa bultarna från topplocket med en hylsnyckel. Loss cylinderhuvudet från motorblocket. Avlägsna topplockspackning från motorblocket och kassera den. Ta bort alla spår av packningen från topplocket och motorblocket med en packning skrapa.
5

Vrid vevaxeln medurs för hand så att det viktigaste sättet på vevaxeln är i läge klockan 12 . Placera den nya packning för cylinderhuvudet över tapparna på motorblocket. Montera cylinderhuvudet över tapparna, så att huvudet är på toppen av packningen.
6

Sätt i nya monteringsbultarna till topplocket för hand. Dra åt bultarna till 30 foot-pounds med en momentnyckel. Efterdra alla skruvarna för topplocket ytterligare 85-95 grader på det andra passet. Dra åt bultarna ytterligare 85-95 grader på det tredje passet.
7

Anslut värmaren slangen till topplocket, och fäst dess fästbultar med en hylsnyckel. Skjut slangklämman på plats för att fästa slangen. Fäst utblåsningsgrenrören till motorblocket, och montera timing kedjor till sina dreven. Anslut insugningsröret till motorblocket.
8

Fäst täcket för topplocket med en hylsnyckel. Anslut alla andra elektriska anslutningar, kablar och slangar du tog bort för att få tillgång till topplocket.
9

Ladda luftkonditioneringssystem med lämplig utrustning. Detta steg kräver en mekaniker licensierats av EPA.
10

Fyll motorolja och kylvätska till rätt nivå. Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75463.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.