Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Nissan Xterra Oljepump Installation

Nissan Xterra är en kompakt sport utility fordon avsett för off-road bruk. Nissan började produktionen av denna produkt fodrar i 2000, och den senaste generationen av Xterra omfattar 2005 och senare modeller. Den enda motor tillgänglig för Nissan Xterra är en sexcylindrig 4,0-liters motor, som har oljepumpen på framsidan av vevhuset. Du kan behöva byta ut oljepumpen om din motor visar oväntat slitage, trots att oljan är på sin rätta nivå. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för olja
Behållare för kylvätska
tätningsmedel
Motorolja
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

bort kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel så att du inte starta motorn under förfarandet. Placera en behållare under oljeavtappningsskruven i vevhuset och öppna oljan rinna. Låt oljan rinna ner i behållaren och sätt tillbaka pluggen för oljan rinna.
2

Placera en andra behållare under avloppet för kylaren och ta bort avtappningspluggen för radiator med en hylsnyckel. Vänta tills kylvätskan rinna in i behållaren och byt kylarens avtappningsplugg.
3

Ta bort fästbultarna för de övre och nedre oljetråg med en hylsnyckel. Lossa båda oljetråg från vevhuset.
4

Lossa skruvarna för fallet för den främre kamkedjan med en hylsnyckel. Ta fram kamkedjan.
5

bort fästbultarna för oljepumpen locket med en hylsnyckel och ta bort locket oljepumpen. Lossa skruvarna för oljepumpen och ta bort oljepumpen.
6

Installera den nya oljepumpen och fästa bultarna med en hylsnyckel. Sätt på locket oljepumpen. Anslut den främre kamkedjan och sätt tillbaka luckan för främre kamkedjan.
7

Lägg ett lager av tätningsmedel på monteringsytorna av oljetråg och installera oljetråg. Låt tätningsmedlet härda i 30 minuter innan du lägger olja.
8

Fyll vevhuset med rätt mängd olja och kylarvätska. Starta motorn och kontrollera olje-och kylvätska läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74756.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.