Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Varför Shut Bilar Off grund luftsensorer Insug Temp ?

Varmluft är inte så tät som kall luft och därför kräver mindre bränsle för att balansera en motorns luft /bränsleblandning . Intaget lufttemperaturgivare håller reda på temperaturen hos luften som går in i en motor. Denna viktiga information används sedan av en motor dator ( PCM ) , vilket gör det möjligt att hålla luft /bränsleblandning i balans . Process

Ett intag temperatursensor placeras normalt i insugningsröret så att dess spets kan möta luften som går in i motorn . PCM sänder runt 5 volt till sensorn och väntar på en spänningssignal svar. Luftintag sensorer har visst motstånd reaktioner på olika lufttemperaturer , och detta motstånd kommer att bestämma spänningen läsning som skickas tillbaka till PCM .
Problem

Felaktig temperatur luftintag sensorer kan ge felaktiga värden till ett fordons PCM . Detta kan leda till att PCM att förväxla varm luft för kall luft , vilket kommer att resultera i felaktig luft /bränsleblandning . Detta i sin tur leder till tomgång problem , som kan orsaka en bil att stänga av, speciellt i kallt väder. Andra körning problem är problem accelererar liksom Motorpumpning .
Anledningar
p Det finns flera skäl till varför ett luftintag temperaturgivare kan misslyckas, såsom dålig elektriska anslutningar , vilket leder till felaktig sensorutmatning . Olja från insugningsröret kan också rock och förorena givaren , begränsar dess förmåga att korrekt övervaka lufttemperaturen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74964.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.