Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter kamremmen på en Volkswagen Passat 2.8

Volkswagen Passat är en serie av familjens bilar i produktion sedan 1973. Den femte generationen av denna serie var i produktion från 1996 och 2000 och var tillgänglig med en mängd olika motorer. En sådan motor var en sexcylindrig 2,8-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Denna design använder en kamrem att synkronisera vevaxeln och kamaxeln rörelser. Volkswagen rekommenderar byte av kamrem var 60.000 miles eller sex år. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg nr 3242 Review verktyg nr 3243
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lossa bältet tillbehörsdrivningens.
2

Vrid vevaxeln för hand för att anpassa inställningsmärkena på vevaxeln och båda kamaxlarna. Detta placerar första cylinder hos motorn i övre dödpunkt. Koppla vevaxelläget sensorn från den nedre vänstra sidan av motorn.
3

Place Tool nr 3242 på vevaxeln och dra den något att hålla vevaxeln på plats. Koppla den övre luckan för kamremmen med en hylsnyckel. Ta bort svängningsdämparen från vevaxeln, och ta bort den nedre kåpan för kamremmen.
4

Lossa skruvarna på kamaxeldrev med en hylsnyckel. Lossa dreven från ändarna av kamaxlarna, och ta bort dreven från kamaxeln. Lindra spänningen på kamremmen med spännrullen, och koppla bort kamremmen från remskivorna.
5

Placera kamaxeldrev på kamaxlarna. Installera verktyget nr 3243 i anpassningen flänsar av kamaxeln, och fäst de kamaxeldrev till kamaxlarna. Placera den nya kamremmen över vevaxeldrevet, kamaxeldrev, odrivna och kamrem spännare i den ordningen.
6

Dra rullen på kamaxeln spännaren så att du kan bara vrida kamremmen mellan spännaren och vänster kamaxelhjulet med 1/4 varv. Efterdra alla skruvarna för kamaxeldrev till 33 ft lbs. med en momentnyckel.
7

Anslut den nedre kåpan för kamremmen med en hylsnyckel och montera vibrationsdämpare till vevaxeln. Ta bort verktyget nr 3242 från vevaxeln. Anslut vevaxel lägessensor till motorn, och tillbehöret drivremmen. Anslut kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75027.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.