Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Typer av Strålkastare

Syftet med ett fordons strålkastare är att belysa vägen för bilar på vägar och motorvägar på natten och under dåligt väder, såsom dimma och stormar. Bildelar butiker och verkstäder erbjuder ett brett utbud av strålkastare typer. Former
p Det finns två huvudsakliga former av strålkastare: förare och penna lampor. Extraljus ger förare 1.000 meter sikt framför bilen, medan penna lampor ger 2.000 meter belysning. Vissa stater har ett förbud mot penna lampor eftersom de anses stark nog att vara en trafikfara.
Dimljus

dimljus målmedvetet vinkel ljuset nedåt mot ytan trottoaren så att föraren kan se vägen på vägen eller motorväg. I tjock dimma eller regn, förhindrar detta ljus att reflekteras tillbaka till föraren, vilket kan göra det svårt för henne att se.
Glödlampor

Glödlampor liknar de typer av glödlampor som används i hemmet och kontoret ljusarmaturer, förutom att de har en högre effekt för att göra sitt ljus starkare och mer långtgående. Glödlampor lyser när glödtråden inuti dem blir uppvärmd på grund av elektrisk ström.
Halogenlampor

Istället för att använda en glödtråd, halogenlampor använder en gas för att belysa, vilket resulterar i ett mycket starkare ljus. De kräver mindre el än glödlampor, vilket resulterar i mindre belastning på bilens batterier.
Xenon Lights

Xenonlampor använder gas på samma sätt som halogenlampor. Ljuset från en Xenon lampa är mycket vitare och ljusare än halogener, och de dessutom håller längre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71157.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.