Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar Frambroms i en '86 Chevy kändis

De främre bromsarna på din 1986 Chevy kändis fungerar genom att trycka på kuddar mot en rotor för att bromsa eller stanna bilen. Dynorna är hålls på plats av bromsoket som komprimerar mot rotorn. Hjulen är monterade på rotorer, som fullbordar bromsning montering. När bromsbelägg gnissla, är det dags för byte. Byte av främre bromsarna på din Chevy kändis kräver försiktighet eftersom reparationen utförs under bilen. Du behöver också en assistent. Saker du behöver
Replacement pads
Hylsnyckelsats Sida 2 pallbockar Sida 2 stoppklossar eller tegel
Ordet jack
Turkiet Baster
6-tums C-clamp verktyg
DOT 3 rated bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

förbereda bilen för reparation genom att parkera den på en torr plan yta. Sätt bilen i parken, stäng av motorn, men inte i parkeringsbromsen. Hindrar bilen från att oavsiktligt rulla under reparationen genom stagning bakhjulen med hjälp av stoppklossar eller tegel.
2

Lyft huven och leta reda på huvudbromscylinder reservoar. Behållaren är placerad på den övre högra sidan, monterad på brandväggen när du står bilen. Avlägsna behållaren påfyllningslocket för att släppa ut trycket i bromsledningen.
3

Ta ut halva vätskan i reservoaren med Turkiet baster och kasta. Detta kommer att ge utrymme för bromsok kolven att dras som behövs under dynan installationen.
4

Skjut domkraft under framaxeln och lyfta bilen för att lossa hjulet klackarna. Hjulen bör förbli i kontakt med marken för att hindra dem från att vrida. Lossa muttrarna på båda framhjulen, och sedan lyfter bilen högre att sätta pallbockar på plats.
5

Placera domkraften direkt under axeln och sänk bilen ner på läktaren . Kontrollera att bilen fortfarande från marken för att hjulen ska tas bort.
6

Ta av hjulet muttrarna på vänster sida först och ta av hjulet. Slutföra hela broms reparation pad byte på denna sida innan den motsatta sidan ersättare.
7

Leta upp och ta bort de två bultarna på vardera änden av bromsok med hylsnyckel.

8

Lyft bort hela bromskaliperenheten och kuddar från rotorn. Avlägsna och kassera båda slitna bromsbelägg. Låt bromskaliperenheten att vila på tegelstenar eller annan lämplig struktur för att förhindra bromsok från att helt enkelt hänga med bromsvätskan slangen linje.
9

Skjut bromsok kolv tillbaka i bromsoket borrningen att skapa tillräckligt med utrymme för ersättande bromsbelägg med C-clamp verktyg. De nya ersättande kuddar är tjockare än de slitna kuddar, så att kolven måste vara helt infälld i bromsoket borrningen för dem att passa.
10

Installera båda kuddar ersättningsbromsbelägg, vara säker på att de sitter korrekt. Placera bromskaliperenheten tillbaka på rotorn och konsol. Montera och dra åt de två bultarna med hjälp av hylsnyckel.
11

Upprepa steg 7 till 10 på den andra bromsaggregatet.
12

Fyll huvudbromscylinder reservoar med ny DOT 3 betygsatt bromsvätska. Har en assistent tryck på bromspedalen. Sätt tillbaka locket på behållaren och släpp bromsen.
13

Ta bort locket och återigen har assistenten trycker på bromspedalen. Sätt tillbaka locket igen och sedan släppa bromsen för att ta bort eventuell luft i bromsledningen.
14

Montera hjulen och montera muttrarna på båda sidor med en korsning-mönster. Hissa upp bilen och ta bort båda pallbockar. Sänk ner bilen till där hjulen bara vidröra marken. Dra åt alla muttrarna på båda sidorna, återigen med hjälp av en korsning-mönster.
15

Sänk bilen till marken. Avlägsna domkraften och hjul hängslen. Kör bilen samtidigt som flera plötsliga och abrupta stopp för att testa bromsarna. Kontrollera igen bromsvätskebehållaren och tillsätt vätska om nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74455.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.