Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du stänger av service Engine Snart Ljus på 2002 Ford Pickup

A 2002 Ford pickup är utrustad med en On-Board Diagnostic II (OBD II) dator. Denna dator läser felkoder skickas från sensorer placerade i hela bilen, och det håller reda på när pickupen måste servas. När du ser Tjänsten Engine Snart ljus lysa på instrumentpanelen, är denna information som skickas till dig från bilens dator. Se till att du serva motorn först innan du försöker återställa och stänga av ljuset. Annars ljuset kommer bara fortsätta att vända igen och det kommer inte exakt hålla reda på när din bil behöver service. Saker du behöver
1/2-tums skiftnyckel
OBD-II-kod scanner
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp huven på pickup och stötta öppna. Ta bort batterikabeln från den negativa sidan av batteriet med en 1/2-tums skiftnyckel. Låt bilen stå i cirka fem minuter. Sätt tillbaka kabeln på plats och stäng huven.
2

Sätt in nyckeln i tändningen och starta motorn. Titta på din instrumentpanel för att se om tjänsten Engine snart släckt. Om det inte stänga av, gå till en Biltema och köpa en OBD-II-kod scanner att återställa ljuset.
3

Anslut kontakten på OBD-II-kod scanner i porten till vänster under rattstången. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid bilen på men starta inte motorn. Key in skannern din pickup s märke, modell och motorstorlek.
4

Vänta på felkoder för service Engine Snart ska visas på skannern. När den gör det, tryck på "ta bort". Avlägsna skannern från hamnen och starta motorn. Ljuset bör nu stänga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72806.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.