Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Honda CR-V Timing Belt

Den 1997 genom 2000 CR-V har en 2.0L motor, vilket är en störning motor. Detta innebär att om kamremmen sträcker förbi omfattningen av spännaren, kommer ventilerna troligen hit kolvarna och orsaka omfattande skador på motorn. Honda rekommenderar byte av kamrem var 105,000 miles eller 84 månader, beroende på vilket som inträffar först. Flera speciella verktyg behövs och allt kan köpas på någon Honda återförsäljare. Det tar ungefär tre och en halv timme för att installera en kuggrem. Saker du behöver
Skruvnyckelsats
Golv jack
Jack står
rörtång
Uppsättning sockets
trisshållare nr 07MAB-PY3010A
Handtag nr 07JAB- 001020A
Socket No 07JAA-001020A
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln och lägg den åt sidan, se till att den inte vidrör metall. Höj framsidan av CR-V med domkraft, då stödja den med pallbockar. Ta av den vänstra framhjul med rörtång. Ta bort motorskyddsplåten hjälp av lämpliga sockets.
2

Lossa tillbehörsdrivningens bältesförsträckare. Det finns två typer av spännare: skjutreglage och en remskiva. Lossa låsmuttrarna, sedan lossa reglaget bultar för varje tillbehör. Skjut tillbehöret mot motorn. Lyft av remmen från remskivorna. Placera en skiftnyckel eller ett uttag på tillbehöret bältet spännaren. Skjut linhjulet bort från remmen för att lossa spänningen. Lyft av remmen från remskivan.
3

Unbolt och avlägsna ställdonet farthållare, belägen på ventilkåpan. Vrid vevaxeln moturs tills den vita inställningsmärkena på vevaxelns remskiva är uppradade nära klockan 9.
4

Stöd motorn med domkraft. Ta bort den vänstra motorfästet och ventilkåpan med hjälp av lämpliga sockets. Kontrollera att bokstäverna "UPP" är vid klockan 12 på båda kamaxlarna.
5

Ta vevaxelremskivan bolt med trisshållare, hantera och uttag. Demontera vevaxelns remskiva, övre och undre transmissionskåporna bälte, och guiden brickan på vevaxeln drev. Kontrollera att inställningsmärkena är uppradade. Inställningsmärkena på vevaxeldrevet är vid klockan 11. Inställningsmärkena på båda kamaxlarna är vid klockan 9 och klockan 3. Tidpunkten märket på vänstra kamaxeln (som du tittar ner på motorn) ska ligga med timing märke vid klockan 9 på höger kamaxel.
6

Lossa spännaren bulten ett halvt varv, tryck sedan spännare nedåt, bort från bandet. Dra åt bulten tillräckligt för att hålla den ur vägen. Lyft kamremmen bort dreven. Kontrollera att inställningsmärkena fortfarande är uppradade, och att bokstäverna "UPP" är fortfarande vid klockan 12.
7

Montera kamremmen börjar på vevaxelns remskiva. Dra kamrem bakom sträckaren, framför vattenpumpen och över den övre av de två kamaxlarna. Gör remmen spänd mellan dreven på den icke-spända sidan. Lossa spännare skruven, vilket gör att spännaren att sätta spänning på bulten. Dra åt bulten tillräckligt för att hålla spännaren på plats.
8

tillbaka Styrbricka till vevaxeldrevet, den nedre transmissionsremmens lock, den övre transmissionsremmens lock och vevaxelns remskiva. Olja gängorna och ansiktet av vevaxeln bulten. Sätt i och dra åt vevaxel bulten till 130 foot-pounds av vridmoment.
9

Vrid vevaxeln moturs sex varv. Kontrollera att tidpunkten märkena på vevaxelns remskiva och 3:00 och 9:00 positioner på vevaxeln fortfarande är uppradade. Ta bort pluggen från den nedre transmissionsremmens lock. Lossa spännare skruven ett halvt varv, med hjälp av ett uttag. Vrid vevaxeln moturs tills en tand på en av kamaxlarna rör tre tänder förbi sin timing märke. Dra åt spännare skruven till 40 foot-pounds av vridmoment. Skruvar och muttrar dras vevaxel bulten till 130 foot-pounds av vridmoment. Montera resten av delarna i omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72542.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.