Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort och ändra Terminals bilbatteri

Byta batteripolerna är inte en vanlig bilreparationer men det händer ibland om batteriet är eftersatt. Korrosion uppbyggnad är en av de främsta orsakerna att kräva batteripolerna bytas ut. Det finns några olika stilar av anslutningsklämmor som kräver olika förfaranden för att ersätta dem, men det övergripande konceptet är detsamma. Saker du behöver
Box-end skiftnyckel set
Ratchet och Hylsnyckelsats
avbitare
Batteri specifik terminal ersättare
Kanal låser
Heavy gauge pressningar Skarvhylsor

Visa fler instruktioner
Top Post Batteri
1

Öppna huven och koppla sedan bort den svarta-wired negativa klämma batteripolen från batteriet först. Använd en box-nyckel eller ett Ratchet och uttag.
2

Lossa den röda-wired positiva klämma batteripolen nästa.
3

Använd ett par avbitare för att klippa bort klämman om trådarna löper inuti ledningen klämbygel utan frånkoppling alternativet. Några top inlägget terminaler kommer att innehålla behålla skruvtvingarna. För denna stil, helt enkelt använda skiftnycklar eller spärr och en lämplig storlek socket att ta bort skruvarna och ta sedan bort klämman från tråden.
4

Snip de blottade trådarna tillbaka med avbitare vid behov för att avlägsna eventuella korroderade ändarna på trådarna. Skala av plast tråd täcker, om det finns en, för att exponera den öppna ledningen till batteripolen. Var noga med att lämna tillräckligt med utrymme på tråden för att fästa klämman och riktigt når batteriet översta inlägget.
5

Återkoppla terminalen ersättningsbatteri. De flesta ersättare terminaler inte kräver intern anslutning av batterikablarna. Helt enkelt placera den exponerade tråden inuti klämman och dra åt fästbultarna.
6

Installera röd-wired positiva batteripolen först och därefter den svarta-wired negativa batteripolen nästa. Vara noga med att dra åt klämmorna så de är inte löst på batteripolen.
Avlastningsbord batteripolerna
7

bort den svarta-wired negativa batteripolen från Batteriet sida stolpen först. Använd en skiftnyckel eller en Ratchet och uttag.
8

Ta blybatteriet blixt från batteripolen genom att bända loss det med ett par kanal lås. Dra det svarta skyddshöljet från terminalen och sedan klippa kabeln under klämman med en avbitare.
9

Upprepa Steg 2 för röd-wired positiva sidan Postterminalen.

10

in den exponerade tråden i utbyte terminalen och sedan crimp slutet tätt mot kabeln med de tunga pressningar gauge tråd. Ersätt den röda plasten terminalen täcker och sätt sedan blybatteriet bulten i terminalen. Använd kanalen låser hjälpa men vara noga med att inte fördärva hex-headed änden av ledningen bulten. Upprepa detta steg för svart-wired minuspol.
11

Installera röda pluspol till batteriet först och sedan dra batterikabeln med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Installera den svarta negativa terminalen sist och dra batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71838.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.