Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder en Torque Stick

Under åtdragning av en bult eller en lug nut kan orsaka ett verkligt problem. Bulten kan komma i kläm eller avskalade och du kan behöva svetsa bort eller installera särskilda insatser för att göra sitt hål användbar igen. För att undvika detta krångel och den potentiella kostnaden för professionella reparationer, använd en momentnyckel, som också är känd som ett moment pinne på grund av sin långa, raka form. Priset på dessa verktyg varierar beroende på deras längd och makt. Saker du behöver
Momentnyckel betyget för dina behov
Arbetshandskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

i handboken som medföljde fordon för att avgöra hur mycket vridmoment justering krävs för en viss uppgift och köpa ett vridmoment stick därefter. Välj metriska eller vanlig nyckel utifrån kraven i din ansökan.
2

Leta ratten och indikator nålen på vridmoment stick. Justera ratten till vridmomentet som krävs av programmet så att du är säker på att inte dra åt din bolt.
3

Drag skruven sakta tills du här ett knakande ljud och känna en lätt bryta av trycket. Detta tyder på att din bult är inställd på rätt vridmoment.
4

Dubbelkolla att du har ställt in rätt mängd vridmoment genom att tillämpa en mer långsam dragning på skiftnyckel. Det skulle spricka direkt för att indikera att nivån är korrekt. Omjustera ratten och upprepa processen om så inte sker. Observera att vissa momentnycklar är utformade för att låsa vid denna punkt och en del kommer att fortsätta åtdragning med tryck. Dra inte åt skruvarna utanför deras betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75589.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.