Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Insprutare på en Toyota 3RZ-FE motor

Toyota 3RZ-FE motorn är en fyrcylindrig, 2,7-liters motor som Toyota normalt används i sen-modell lastbilar. Denna motor är vanligt i Toyota Tacoma fyrhjulsdrift pickup, som gjordes från 1995 och 2004. Bränsleinjektorerna på 3RZ-FE motor är en del av bränslet skenaggregatet, som är på toppen av motorn. Installationen av bränsleinjektorerna kräver därför avlägsnande av bränsleskenan. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bensin
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa sladden till den negativa batteripolen med en sockel skiftnyckel för att förhindra elektriska stötar. Ta bort locket för reläet blocket i motorrummet och koppla reläkretsen öppningen i stafett blocket. Anslut batteriets minuspol och starta motorn.
2

Låt motorn stanna och slå på tändningen. Dra runt motorn för att säkerställa att bränslesystemet är tomt. Ta bort locket på tanklocket för att lätta på trycket i bränsletanken. Installera reläkrets öppningen.
3

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel. Koppla spjällhuset från motorblocket med en hylsnyckel och lossa de elektriska kontakterna för bränslespridare. Lossa kontaktstyckena till vevaxeln lägesgivare, knock sensor och datalänkanslutningen.
4

Koppla vakuum linje och bränsle returledningen från bränsletrycksregulator. Avlägsna facket bulten och dess packningar från bränslefördelningsröret med en hylsnyckel. Lossa röret bränsleinloppet från bränslefördelningsröret och dra bränsleskenan från motorblocket med bränsleinsprutarna fortfarande sitter.
5

bort isolatorerna och utrymmen från varje insprutare och kasta dem. Drag av bränsleinjektorerna från bränsleskenan. Kasta de O-ringar och genomföringar för bränslespridare.
6

Smörj de nya O-ringarna och genomföringar med bensin och montera dem på bränslefördelningsröret. Installera de nya bränsleinjektorerna till bränsleinloppsröret så att de elektriska kontaktdonen uppåt. Installera de nya isolatorer och distansringar på insugningsröret.
7

Slutför installationen av bränsleinsprutarna genom att utföra steg 3 och 4 i omvänd ordning. Dra åt bultarna som fäster bränsleröret till insugningsröret till 15 pund-fötter med en momentnyckel. Dra åt skruven på bränsleskenan till 22 pund-fötter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74800.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.