Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vanliga Mazda 626 Problem

Synas i USA 1979, var den medelstora Mazda 626 certifierade av den federala regeringen som en inhemsk bil ett decennium senare. Den placerades mellan Mazdas kompakt Protege och dess lyxiga Millenia. Mazda 6, i produktion, är efterföljaren till Mazda 626. 1st och 2nd Generation

Den första (1979-1982) och andra generationens (1983 till 1987) Mazda 626s är extremt sällsynta på grund av sin ålder. Således, det finns lite om någon information om fordon problem för 626s av dessa epoker. Addera 3rd Generation

Vissa tredje generationens (1988 till 1992) Mazda 626s kan ha knackar ljud som kommer från suspensionen vid skarpa svängar eller kör över ett gupp. Detta kan lösas med införandet av ett gummi fjädersäte. Det finns också möjlighet till en vattenläcka från bakljus /bromsljus bostäder till stammen, som kan stoppas genom att byta tätningen i det området.

Ett unikt problem med 1990 Mazda 626s är luft- konditionering kylmedelsläckage. Detta beror på det stål klämma orsakar korrosion i aluminiumröret det gäller för A /C behållar /torkar. Röret kan ersättas, men läckan kan hända igen om röret inte omges av tejpen innan återinföra klämman. A
4th Generation

mängd problem, stora som små, besot fjärde generationens Mazda 626s (1993 till 1997). De yttre dörrhandtag är benägna att lossna, är A /C prestanda generellt mediokert, svetsar för Torkararmens stöd är ömtåliga, hastighetsmätare tenderar att misslyckas, mis-belägna radiatorn spjäll orsakar vibrationer ratt, och läckor överföring kan ske på grund av skadad momentomvandlare nav tätningar.

det största problemet med den fjärde generationens Mazda 626s, dock med motorn. Original motorfästen är ömtåliga (Mazda erbjuder omgjorda ersättare), och motorn kan stanna om det finns en sprucken mass-luftflöde snorklar tube. Dessutom kan motorn ge en varians av ljud på grund av glidning mellan avgas-kamaxeln drivna kugghjulet och friktion växel, eller sotavlagringar i förbränningsrummet.
5th Generation

Den femte och sista generationen (1998 2002) är det minsta problemet ofta drabbas av Mazda 626s. Fordon med bromsgnisselförebyggande kan ta emot nya bakre bromsbackar med reviderade infodringsmaterial att stävja det, och en omdesignad motorvärmare av gjuten mässing är tillgänglig för att stoppa läckage av kylvätska. Dessutom har Mazda en omdesignad monteras ljud från ångan-utsläpp styrventil. Några 1999 626s har felaktiga soltak, varvid återförsäljaren kan kontrollera för trasiga eller saknas panel-stötfångare klipp, lösa guider eller kabel och motor problem.
Slutsats

För mest av dess körning, var Mazda 626 biltillverkarens storsäljare. Men i fråga om tillförlitlighet (tala popularitet och försäljning), föll det kort av sina medelstora konkurrenter som Toyota Camry och Honda Accord.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71395.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.