Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man skjuts en 1999 Chevy Truck?

Det finns ett rätt sätt att hoppa starta en 1999 Chevy truck och ett fel sätt. Anslutning av startkablar eller en booster pack felaktigt till det tomma batteriet i trucken kan leda till allvarliga skador. Dessutom, beroende på avloppet av batteriet i 1999 Chevy lastbil, måste du hitta ett passande batteri med motsvarande kallstart för att korrekt och säkert hoppa starta trucken (om du använder startkablar). Annars kan du riskera att orsaka skador på den hjälpande bilens batteri. Saker du behöver
Skyddsglasögon
skyddshandskar
Stålborste kablar
Jumper (minst 8-gauge kapacitet ledningar) katalog Bistå fordon med lämplig storlek batteri
batteri booster pack

Visa fler instruktioner
startkablar
1

Öppna huven till 1999 Chevy truck och lokalisera batteriet på övre passagerarsidan hörnet.
2 < p> Har den assisterande fordonet med kompatibla batteri för starthjälp drivs till sidan eller framför lastbilen så längden av startkablar kan anslutas ordentligt.
3

Lämna bistå fordonet kör (i låg batteriförbrukning situationer) under minst 2 till 3 minuter.
4

Inspektera varje batteri (1999 Chevy truck och hjälpa fordonet) för korrosion runt batteripolerna. Vitt, grönt eller gulaktigt pulver uppbyggnad indikerar batteriterminalstorlekar korrosion.
5

Sätt på skyddsglasögon och skyddshandskar för att skydda dina ögon och händer.
6

Clean av korrosion (om tillämpligt) med en stålborste för att få en bättre kontakt med klämmorna startkabeln.
7

Anslut de röda trådbundna startkablar klämma till batteriets pluspol på 1999 Chevy truck ( dött batteri). Kontrollera att kabelklämmorna inte kontakt med varandra under denna procedur.
8

Fäst den röda trådbundna startkablar klämma till batteriets pluspol av den assisterande fordonet och se till att kabeln och klämman inte kontaktar någon rörliga delar av fordonet när motorn är igång.
9

Anslut den svarta klämman av startkablar till den negativa batteripolen av den assisterande bilens negativa batteripolen.
10 < p> Fäst den andra svarta klämman av startkablar till en omålad metall marken eller monteras på Chevy truck (en exponerad mutter eller metall fäste så långt bort från batteriet som möjligt kommer att ge den bästa och säkraste jordanslutning).

11

Starta motorn av Chevy truck. Om batteriet inte blir över, ge den hjälpande bilen gå på tomgång i flera minuter och sedan försöka igen. Om det behövs, rev motorn i den hjälpande bilen för att hjälpa strömstyrkan ökar och vrid Chevy över.
12

gång började, låt Chevy att köra och sedan koppla ur kablarna på motsatt sätt på vilket de var bifogad (svarta klämman från jord på motorblocket, svart kabel från bra batteri, röda klämman från Chevy truck och sedan röda klämman från att hjälpa fordon, igen och se till att klämmorna inte kontakt med varandra)
.
Battery Booster Pack
13

Sätt på skyddsglasögon och skyddshandskar.
14

fast den röda positiva klämman av booster pack till den röda positiva trådbundna batteri terminal först.
15

Fäst den svarta negativa klämman på batteriet booster pack till en omålad mutter eller bult så långt bort från batteriet så att längden på kabeln kommer att tillåta. Om det behövs, fäst klämman till batteriets minuspol. Se till booster pack och kablarna inte stör några rörliga motordelar när motorn stängs över
16

Vrid booster knapp pack strömmen (om sådan finns,. Någon booster packs automatiskt börja ladda . batteriet när kablarna är anslutna)
17

Starta motorn och koppla bort booster pack genom att vända anslutningen förfarandet (svarta klämman först och sedan röda klämman, booster packs utrustade med strömbrytarna måste vrida strömbrytaren i frånläge först).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71918.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.