Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är katalysatorer värda?

Varje bil del har sitt syfte och katalysator är inte annorlunda. Utformad som en mekanisk metod för att minska utsläpp från motorer och tillhörande föroreningar i luften, har dessa enheter blivit en obligatorisk del av en bil i USA. Lagarna är så strikt, är eventuell manipulering med ett certifierat avgasreningssystem som måste redovisas till regeringen av företag bilmekaniker som hitta problemet. Som sagt, oväntade krafter har orsakar problem på ett oväntat sätt: de grundläggande material som används för att göra katalysatorer har nu blivit mer värdefullt än själva delen. Vad är en Katalysator?

Katalysatorn var utformad för att fånga och minska effekterna av utsläpp från fordon från motorns avgaser. Först installeras i stor skala i bilproduktionen början 1975, var delvis på grund av Miljöarbetet Protection Agency att städa upp luftföroreningar. Den installation krävs vid all förbränning fordon, inklusive personbilar, bussar, mobila anläggningsmaskiner, och andra licensierade gasdrivna fordon De utsläpp som reser genom omvandlaren fortfarande småningom få avges

,. Dock, eftersom de går genom omvandlaren deras element reagerar med materialet i del blir mindre giftig i luften än om de gick direkt ut från motorn.
Black Market Prissättning

Under 2007 och 2008 råvarupriserna skjutit i höjden under de amerikanska värdepappersmarknaderna. Eftersom många råvaror har nu kopplat direkt till marknaden, skjutit i höjden deras spotpriset eller dagskurs som efterfrågan på investeringar var villiga att betala högre priser. Detta drev upp kostnaderna för sådana saker som olja och guld.

Katalysatorer omfattar råvaror material såsom guld, palladium och även platina. Beloppen är inte i stora storlekar. Snarare, de många gånger stryks ut på att de inre delarna av omvandlare för att hjälpa den fyller sin funktion.

Råvarupriserna steg, återanvända delar och rensning fått betydande ekonomiskt värde. Snart nog katalysatorer var som sågade av bilar av tjuvar och sedan sålts till metallskrot återförsäljare. De i sin tur sålde delarna till företag som undanröjde de ädelmetaller och uppburit dem. Med priser skjuter upp för bärgning betalningar, gjorde graden av omvandlaren stöld också.
Skenande Förluster

På höjden av återförsäljning efterfrågan, omvandlare som stals kan hämta så mycket som $ 30 per stulen enhet. Stölden och ädelmetaller förvärras kostnader, driva omvandlaren delen så högt. Nu omvandlare blev behövs för delar bärgning och för utbyte av skadade bilar. En bra tjuv kunde slå en parkeringsplats och springa iväg med 10 till 20 omvandlare i ett par minuter.
Reparation vinster för Mekanik

otur chauffören drabbats av en konverterare stöld har också ett utbyte och reparation kostnaden att hantera. Reparationskostnader varierar från $ 200 till $ 1000 beroende på bil och som gör tjänsten - inte en billig fix. Med reparationer genomsnitt så mycket som 15 till 20 bilar per dag för några mekaniker, började regelbunden industri efterfrågan driver omvandlare priserna upp också.
Slutsats

Värdet av omvandlare har minskat eftersom många av priserna för råvaror metaller har sjunkit i termer av marknad värd. Som sagt, kan problemet uppstå igen så länge det finns tjuvar villiga att göra jobbet och värdefulla metaller stiger i pris igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71692.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.