Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett LeSabre Harmonisk Balancer 3.8L

Buick LeSabre var en full-size bil hela sin produktion från 1959 till 2005. Den senaste versionen ingick 2000 genom 2005 modeller, som var endast tillgänglig med en 3,8-liters motor. Dessa bilar har en harmonisk balansaxel, eller vevaxel balansaxel, installerad på vevaxeln för att minimera vibrationer som orsakas av dess spinning. Vevaxeln balansaxel i en Buick LeSabre är en integrerad del av vevaxeln remskiva, så du bör inte försöka separera de två komponenterna. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Floor Jack
Jack står
rörtång
Låsverktyg svänghjul: J-37096
Balancer Remover: J-38107-A
Momentnyckel
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att förhindra att motorn startar oavsiktligt. Lossa bältet tillbehörsdrivningens från vevaxelns remskiva.
2

Höj bilen med en domkraft, och stödja den på pallbockar. Ta bort höger framhjul med en rörtång.
3

Håll svänghjulet på plats med svänghjulet låsverktyg "J-37096". Lossa fästskruven för vevaxeln med en hylsnyckel.
4

Montera balansaxel remover "J-38107-A" till vevaxeln balancer, och fäst 1/4-tums bultar i linhjulet. Dra åt bultarna med en hylsnyckel för att ta bort balancer från vevaxeln.
5

Coat tätningsytan på vevaxeln Balancer med en ljus lager av motorolja. Montera balancer på vevaxeln, och håller svänghjulet på plats med svänghjulet låsverktyg "J-37096". Dra åt fästskruven för vevaxeln balansaxel till 111 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt bulten ytterligare 76 grader med en hylsnyckel.
6

tillbaka höger framhjul med en rörtång och lägre fordonet. Fäst drivremmen till vevaxeln remskiva och anslut kabeln till den negativa polen på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75296.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.