Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en Toyota Sienna handtag förarsidan

handtagen på Toyota Sienna van bryter ofta. Handtaget är tillverkat av potten metall som inte är lika stark som stål eller andra metaller. Om du glömmer att låsa bilen eller dörren är frusen på vintern och du drar i dörrhandtaget, kommer det att bryta. Ibland handtaget kommer att bryta från normalt slitage eller för ingen anledning alls. För att byta dörrhandtag på en Toyota Sienna Van är inte så svårt att göra, bara tidskrävande. Saker du behöver Salu Philip skruvmejsel som
Flat skruvmejsel
Trim Tool Review 1/4 tum Hylsnyckelsats
1/4 tum lång förlängning
1/4 tums vridbar
Rags
Visa fler instruktioner
1 innerdörrpanelen

bort dörrpanelerna. Dra upp armstödet, kommer att avslöja två stora skruvarna och ta ut dem. Dra av det cirkulära locket nära spegeln. Lyft upp panelen fönstret kontroll nära fronten och ta bort kontakten och panelen. Ta bort den nedre panelen och koppla ljuset när du får panelen bort.
2 Dörrhandtag med bezel

Ta bort skruven från det inre handtaget bezel. Det kommer inte att lossna ännu. För att ta loss ramen låshandtaget, bända ut toppen och botten av handtaget. Att ta bort infattningen, skjut den till insidan mot dörrhandtaget och skjuta ifrån. Ta bort den övre delen av luckan.
3 10 mm bultar

Ta bort plasten vinden locket från dörren. Ta den svarta plastkåpan utanför dörrkarmen. Detta kommer att avslöja en 10 mm bult. Ta bort det, men inte släppa den i hålet i dörren. Dra tillbaka den gula klippet som släpper låset öppnas och stången till handtaget. Inuti det stora hålet kommer du att se two10 mm bultar, en höger och vänster. Ta bort höger 10 mm bult. Den vänstra handtag bult håller låscylindern på plats, kan det tas bort när handtaget tas bort. Flytta handtaget till vänster och dra ut den. Ta bort låscylindern.
4 Låscylinder

Placera låscylindern i det nya handtaget och montera 10 mm bult. Sätt in ditt nya handtaget i dörren och fäst two10 mm bultar och dra åt. Byt lås och handtag frigöringsstång och säkra gula klippet. Kontrollera dörren för att se om den öppnas och stängs. Byt ut den svarta plastkåpan på dörrkarmen.
5 1/4 tums verktygssats

Byt plasten vinden locket på insidan av dörren. Koppla in ljuset och ersätta både dörr nedre och övre paneler, vara säker på att du rada upp plastclipsen till motsvarande hål i dörren. Ta hälen på din hand driva alla klipp hela vägen in
6

ersätta alla skruvarna i dörrpanelen inklusive två under armstödet. Byt armstödet och insidan handtaget täcka och installera skruvarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73054.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.