Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en LT1 Balancer

Det LT1 är en åtta-cylindrig, 5,7-liters motor som installerades i olika General Motors fordon 1992-1997. Till exempel var LT1 standard motorn i Chevrolet Caprice, Camaro och Pontiac Firebird under denna period. Denna motor behöver en balansaxel, eller spjäll, på vevaxeln för att minimera vibrationer som kan bli följden av en snabbt roterande vevaxeln. Vevaxeln balansaxel är ett cirkulärt vikt som passar på vevaxeln över vevaxeln navet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Golv jack
Jack står
Domkraft
Removal Tool för vevaxel balanseringsdon
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att säkerställa att du inte starta motorn oavsiktligt. Koppla kanalen luftintaget från motorn för att få tillgång till vevaxeln.
2

Placera en domkraft under fordonets front, och se till att uttaget är inte under någon plåt, till exempel oljetråget. Höj fordonet och stödja den på pallbockar. Lossa fästmuttrarna för motorfästen.
3

bort kylaren enheten för styrservoolja med en hylsnyckel för att komma till vevaxeln.
4

Lyft motorn något med en domkraft för att komma till vevaxeln balansblock. Ta bort fästbultarna och skruvar från Balansblock med en hylsnyckel.
5

Bifoga ett lämpligt borttagningsverktyg till vevaxeln balancer, och ta bort den från vevaxeln. Var noga med att använda ett verktyg som utformats särskilt för detta ändamål, snarare än en universell klo. Fel verktyg kan bryta bindningen mellan vevaxeln navet och dess yttre ring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75280.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.