Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad orsakar en Timing kedjan bryts ?

Kamkedjan i en förbränningsmotor förbinder vevaxeln och kamaxeln . Tidpunkten kedjan säkerställer att de två axlarna förblir i synkronisering med varandra. Början i mitten av 1980-talet , var metall timing kedjor allmänt ersatts av gummerade kuggremmar eller kugghjul timing . En förbränningsmotor kan inte köras med en trasig kamkedjan eller bälte . Timing kedjor sällan kända för att bryta under en motors typiska livstid . Under - spänna
p Om en kamkedjan inte är ordentligt sträckt , kan det utveckla slack , vilket kan resultera i kedjan - slap och för tidig utmattning . Sprickor i kedjan kan utvecklas , vilket resulterar i ett misslyckande .
Over - spänna

En alltför snäv kamkedjan placeras under stark stress . Den extra spänningen ökar friktionen och värme i de rörliga delarna i kedjan som kan leda till förtida fel .
Motor Beslag

Situationer såsom en överhettning av motorn eller få slut på olja kan orsaka en kolv för att gripa i cylindern. Om detta händer medan motorn går på höga varvtal , kan det plötsligt stopp i rotation orsakar en kamkedjan att misslyckas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72886.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.