Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Mercury Mountaineer Problem

The Mercury Mountaineer, en midsize SUV, kan betraktas som lyx version av Ford Explorer. Den delar många av Explorer huvuddragen, samt vara tillverkad av en Ford marque som specialiserat sig på tillverkning nybörjar lyxbilar. Mercury Mountaineer är en betydligt dyrare SUV än Explorer, och det är för närvarande i sin tredje generation. Major 1st Generation Problem

För första generationens Mercury bergsbestigare (1997 till 2001), fel på vissa delar - luftmassemätare, differenstryck återkoppling EGR-sensor, packning i insugsröret och fram kamkedjan spännaren - omfattas av ett återkallande upp till 72.000 miles. Vissa bilar kan förlora driften av fyrhjulsdrift-system, i vilket fall reparationskostnader skulle variera eftersom misslyckanden är inte specifika. De 1997 och 1998 fordon i synnerhet har värme och luftproblem konditionering grund av fel på värmaren fallet och blend dörren.

Första generationens bergsklättrare också tenderar att ha transmission och fjädring frågor. I vissa fordon, växellådan kan flamma vid växling från andra till tredje växeln. Detta kan fixas genom att korrigera fel växlingsventil. De krängningshämmare länkar kan också böjas eller brytas på grund av stela original bussningar.
Andra 1st Generation Problem

andra problem med första generationens Mercury bergsbestigare inkluderar elektriskt brus från ljudsystem på AM frekvens (ersätter den elektriska bränslepumpen), felaktiga lambdasonder, värmeelementet läcker (löst med avbetalning av strypning i värmarens inlopp slang), och buller under hård acceleration (reparationskit för kamkedjan på 4,0-liters V6-motorer ).
Major 2nd Generation Problem

Engine buller är en vanlig åkomma i andra generationens Mercury bergsbestigare (2002 till 2005). Det kan lösas genom att antingen införa en omdesignad primär kedjespännare eller utbyte av överföringen fallet kedjan. Andra problem är felaktig koppling, som kan lösas med reviderade kopplingspaketen och omformulerade växellådsolja,. Samt oljeläckage från höger axel, vilket kräver fullständig ersättning axelarrangemang
Andra 2nd Generation Problem (2002 )

Bland årsmodellerna av den andra generationens Mercury bergsbestigare, har 2002 träder de flesta problemen. Liksom de fordon av den första generationen, kan fyrhjulsdrift systemet av 2002 års modell inte fungerar, och det är särskilt problematiskt att uppskatta reparationskostnad sedan dess misslyckande är inte specifik för någon del. Vissa 2002 Bergsklättrare kan också ha förtida transmissionsfel, ett problem som är identisk med den för den tidigare nämnda drivlina. Underlåtenhet av differenstrycket återkoppling EGR och differentiella hastighetsgivare (med tillhörande ledningar) är enstaka problem för de 2002 fordon, och reparationskostnader kommer att variera beroende på omfattningen av de problem med ledningarna.

Andra problem är unika för 2002 Bergsklättrare inkluderar bränslemätare. Det kan sjunka till tomt på bilar med 4,0-litersmotorer, på grund av en flex bränsle modul problem som behöver fixas. En annan fråga är bränslepump kavitation, vilket orsakar snavar eller tvekan (omgjorda delar är tillgängliga) och löst bakruta glas (återförsäljare kan flytta fästena och dra åt skruvarna).
3rd Generation Problem

Problem med tredje generationens Mercury bergsbestigare inkluderar dra och överhettning bromsar (kan åtgärdas genom att antingen ta bort dem från ett kabelnät eller ersätta en broms switch), kylvätskeläckor på fordon med 4,0-och 4,6-litersmotorer ( lösas med klämmor utbytesslang) och styrningen brus (fast med rattstången mellanaxel byte). Dessutom kan shifter om överföring av vissa tredje generationens fordon kommer inte ut ur parken, som kan lösas genom att ta bort fett från skiftet spärrswitchkrets.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71417.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.