Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad gör en dålig Rear Wheel Bearing?

Hjullager att hjulen på din bil för att rotera med minimal friktion och stödja bilens vikt. Mest bakre hjullager är konstruerade för att hålla ca 150.000 miles men ibland sönder i förtid tack vare dålig anpassning, förorening eller förlust av fett. Om du vill behålla din bil igång ordentligt, måste du hålla dina bakre hjullager i nära perfekt skick. Gör Noise

Det första symtomet på dåliga bakre hjullager är vanligt brus. Du kan höra mullrande, morrande eller kvittrar kommer från närheten av dina bakhjulen. När du hör detta ljud, måste du ta bilen för att få service omedelbart. Räkna mängden brus dina bakre hjullager gör för att vara proportionell mot den hastighet du kör, om du accelererar, rullar fritt eller bromsar. Bullret kan låta annorlunda när du gör svängar eller försvinna på några hastigheter helt. Mest dåliga bakre hjullager identifieras när förarna klagar över detta buller.
Spela

Bad bakre hjullager också kan resultera i spel. Play kan tillåta styrning vandra. Detta innebär att även om du håller ratten stilla, driver bilen åt vänster eller höger när du kör. Play kan vara farligt för förarna, särskilt på motorvägar. Spela minskar mängden kontroll du har över ditt fordon. Om dina bakre hjullager är tätade och de spelar, det är ett säkert tecken på att de behöver bytas ut. Om de bakre hjullager är justerbar, kan du eller din mekaniker kunna justera lagren efter borttagning, rengöring och kontroll av dem. Play är oftast ett tecken på att din bakre hjullager är slitna, men det kan också betyda att navmuttern backade eller lagren var inte korrekt justerad.
Förvandla din ABS Light On

p Om din låsningsfria bromssystemet lyser och du kan inte för livet av dig räkna ut varför, kolla dina bakre hjullager. Om din bil är utrustad med låsningsfria bromsar och förseglade navsystem med en integrerad anti-bromssystem sensor eller tonen ring, kommer ABS lysa om en hjulhastighetssensor läser ojämnt eller har ingen signal. Det låsningsfria bromssystemet kommer att sätta en felkod som motsvarar sensorns placering och inaktivera det låsningsfria bromssystemet tills felet är åtgärdat. Det enda sättet att åtgärda detta är att ersätta din navanordning. Du kan inte reparera en förseglad navenhet och måste byta hela enheten.
Orsak bilen för att förlora sina hjul

I det mest extrema fall, ignorera din dålig bakre hjullager kan orsaka din bil att förlora ett hjul. En av de bakre hjulen på din bil kan flyga rätt ut medan du är cruising ner en motorväg, placera alla i sin väg i fara. Att förlora ett hjul på en motorväg under resa i höga hastigheter kan resultera i en dödlig olycka. Således, om du har någon anledning att tro att de bakre hjullager är dåligt, måste du genast ta bilen till en mekaniker för att få dem granskade. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74238.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.