Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnaden mellan 4A-FE & 7A-FE

De två Toyota motorer, 4A-FE och 7A-FE, har många likheter, och ändå är de tydliga på flera sätt. De var båda används i Corolla modellbilar. Det finns dock några anmärkningsvärda skillnader mellan de två motorerna. Om du är en bil mekaniker som specialiserat sig på Toyota reparation, bekanta dig med skillnaderna mellan dessa två motorer. Förskjutning

4A-FE har en cylindervolym på 1,6 liter, medan 7A-FE har en cylindervolym på 1,8 liter. Den större förskjutning av 7A-FE ger mer hästkrafter och vridmoment, vilket generellt ger bättre motorprestanda.
Hästkrafter

Hästkrafter är ett mått på hur mycket makt en motor producerar och är analog med SI-enheten watt. En hästkraft motsvarar ungefär 745 watt. Hästkrafter uppnås genom att förbränna bränsle i kolvarna och spinning en vevaxel. Ju mer bränsle som tillförs motorn, desto snabbare vevaxeln snurrar. Den hastighet med vilken vevaxeln snurrar mäts i varv per minut (RPM). Den hästkrafter av en 4A-FE har en räckvidd på 103 105, med 105 uppnås på ett motorvarvtal av 5800. Den 7A-FE har en motorstyrka på 115 vid ett varvtal av 5600.
Torque

Vridmomentet är ett mått på kantiga kraft och använder SI-enheten newton -mätare. Men bilar använder ofta icke-SI-enheten foot-pounds. I förhållande till bilmotorer, påverkar vridmoment framförallt acceleration och dragkapacitet. Den 4A-FE har ett vridmoment på 100-102 fot-pounds på ett varvtal av 4800. Den 7A-FE har ett vridmoment på 115 foot-pounds vid ett varvtal av 2800.
Topplockspackning, Sump och vevaxel

7A-FE använder en annan topplockspackning än 4A-FE. Packningen består av två skikt av metall. Oljetråget är också annorlunda på 7A-FE. Den är tillverkad av två separata delar, en bestående av aluminium och en består av stål. Den 7A-FE har en modifierad vevaxel som matchar högre uteffekt 7A-FE motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75697.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.