Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Lube K100 Splines

Den K100 spline finns på motorcyklar. Den är belägen på baksidan av motorcyklar vid varje ände av drivaxeln, på en stor ring som överför kraften till bakhjulet. Oavsett vilken typ av spline du har eller tillverkaren av din motorcykel, måste spline smörjas när däcket ändras. Detta hjälper till att säkerställa din motorcykel är friktionsfritt och korrekt kraften överförs till bakhjulet. Saker du behöver
Bil jack
Däck järn
Molybden fett
ren trasa
Diskmedel
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorcykeln och kontrollera den kyls ned innan du försöker smörja upp den bakre spline. Hitta rätt typ av fett för att smörja upp spline. Fettet är minst 60 procent molybden. Denna torra smörjmedel obligationer till metallytor och erbjuder bra smörjning.
2

Palla upp motorcykeln med en domkraft. Skjut domkraften under motorcykeln och lyfter upp motorcykeln. Ta bort den bakre däcket med ett däck järn. Lossa muttrarna genom att vrida däcket järn moturs. Ställ muttrarna åt sidan och ta bort däcket från motorcykeln.
3

Lokalisera spline. Det är den mässing-färgad bula i mitten på drivringen. Torka av fett och eventuellt skräp som ligger på spline med en trasa tills den är helt ren.
4

Häll fettet på en ren trasa och torka det över spline. Flytta i en cirkulär rörelse över hela ytan tills den är täckt i molybden fett. Täck hela spline i fett som om du tillämpar ett lager färg till det.
5

Sätt tillbaka däcket på efter avslutad och sänk domkraften så att motorcykeln sitter platt på marken.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75695.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.