Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Frågor & svar om Auto Repair

Bil reparationer kan vara obekvämt och dyrt. Med all den komplexa dator och mekaniska system som ingår i många nyare bilar, kan det vara förvirrande att veta vad en instrumentpanel indikatorn medel eller om de reparationer som föreslagits av din bilverkstad är verkligen nödvändigt. För att hjälpa dig genom bilverkstäder labyrint, får några svar på några vanliga frågor vara till hjälp. Ska jag följa alla rekommendationer?

När du tar din bil för en viss reparation, kommer tjänsten rådgivare påpekar ofta andra objekt som kan behöva uppmärksammas. Tänk på att tjänsten rådgivare brukar få extra intäkter baserat på deras förmåga att göra dessa "add-on" försäljning. Om den föreslagna reparationen inte är avgörande eller inte är ett regelbundet planerat underhåll post i din instruktionsbok, kan du förmodligen få av utan den. Addera Vad kostar det?

Din tjänsten rådgivare bör ge dig en skriftlig reparation uppskattning innan arbetet påbörjas. Uppskattningen kommer att innehålla en del-av-delen listan och kostnaden för varje, samt de beräknade kostnaderna arbetskraft. Eftersom lönekostnaderna är oftast baserade på en per-timmars kurs kommer uppskattning ger dig också en uppfattning om hur lång tid reparationen kommer att ta när arbetet påbörjas.
Vad ska jag göra om Min Check Engine tänds?

Din "check engine" light är en signal som genereras av bilens datorsystem som något kan vara fel. Det enda sättet att avgöra det exakta problemet är att ta bilen till återförsäljaren eller en mekaniker. Mekanikern kommer att använda diagnostisk utrustning för att söka igenom datorn efter koder som sätter fingret på problemet. I många fall är problemet inte akut, men kommer att behöva korrigeras någon gång i framtiden.
Är det dags för nya däck?

finns flera tecken som tyder på att det är dags för nya däck. Om du kan se sladdar syns igenom gummit, är dina däck slitna och behöver bytas. Du bör också leta efter eventuella knölar, bulor eller punktering. Om dina däck har 1/16-inch eller mindre mönsterdjup kvar, visar denna överdrivna slitbanan slitage samt tid för ett nytt däck. Addera Vad betyder det när ABS-lampan tänds?

Många nyare bilar är utrustade med ett låsningsfritt bromssystem (ABS) som förhindrar att bromsarna låser sig vid plötsliga, hårda stopp. När ABS lampan på instrumentpanelen tänds, betyder det oftast att din ABS-systemet inte fungerar och måste kontrolleras. Dock bör din normala, icke-ABS bromsar fortfarande fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72276.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.