Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 2003 Grand Prix Termostat

The 2003 Pontiac Grand Prix använder en mekanisk termostat för att öka flödet av kylarvätska genom motorn när temperaturen på kylvätskan överträffar 180 grader. Termostaten förhindrar motorn från överhettning. Om termostaten slutar fungera, medger designen det att misslyckas i en save läge som tillåter vätska att flöda fritt genom motorn. Detta förhindrar överhettning, men det också förhindrar motorn från att producera tillräckligt med värme för att värma upp insidan av fordonet. När termostaten sönder, är byte det enda alternativet för att rätta till problemet. Saker du behöver
Dränering pan
Shop Socket handduk
ställa
metallskrapa
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Drain ungefär 2 gallon av kylvätska i en ren dränering kastrullen från petcock sitter på undersidan av värmeelementet. Du kommer att återanvända kylvätska.
2

Följ övre kylarslangen från kylaren på Grand Prix till insugningsröret, där slangen ansluter till termostathuset. Termostaten vilar inuti termostathuset.
3

Rengör eventuellt skräp från utloppshuset med en handduk eller tryckluft. Det är vanligt att löv och annat väg smuts att bygga upp kring detta område. En ren yta förhindrar föroreningar från att komma in i kylsystemet.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast höljet utloppet till insugningsröret på Grand Prix med en hylsa och spärrskaft. Lyft kåpan från insugningsröret att exponera termostaten.
5

Lyft den gamla termostaten ur insugningsröret och shove en butik handduk i den nyligen exponerade hålet.
6 < p> Skrapa den gamla packningen på ytan av insugningsröret med metallskrapring eller liten stålborste. Gör samma sak med botten av termostathuset.
7

bort handduken från hålet i insugningsröret och placera den nya termostaten i hålet. Slutet med fjädern går in i hålet medan änden med stiftet sticker ut.
8

Placera en ny packning över termostaten och placera termostathuset på toppen av packningen. Säkra allt med de två skruvarna.
9

Öppna locket på kylaren expansionskärlet och tömma 2 liter vätska tillbaka in i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73093.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.