Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Chrysler Sebring Trouble Code 441 & Problem Purge

Datorn i en bil genererar en felkod och slår på "Check Engine Light" när det körs en diagnos av en av de elektriska kretsarna i bilen och finner något som är ute of bounds. Felkod 441 refererar till den del av bilens avgasreningssystem som behandlar rök i bensintanken. Det måste behandlas innan felkoden kan rensas. Fel 441

Alla bränsletankar låta bränslet inuti avdunsta något. Före utsläpp kontroller, dumpade bilen bara rök i utomhusluften, ökade föroreningar. Bilar med avgasreningssystem skicka dessa ångor till en behållare fylld med träkol som skall lagras. Med jämna mellanrum, öppnar upp avgasreningssystemet en ventil i kapseln och utrensningar röken genom att dra dem genom en slang till motorn. Datorn chip kontrollerar processen genom att pumpa luft ut ur systemet för att se om kapseln svarar. Om den inte gör det, rapporterar det felet 441, vilket innebär att något har stört denna process och kapseln har inte rensats.
Möjliga felorsaker 441
< p> Felet kan komma till stånd på grund av en defekt kapsel eller switch, en trasig eller skadad slang, ett misslyckande i datachip som styr utrensning eller ett avbrott i den elektriska krets som styr processen.


botemedel för Error 441

Beroende på orsaken till felet 441, skulle botemedlet att ersätta pumpen som testar systemet, byte av behållare eller slangar, reparera eller byta ut en komponent i elektrisk krets, ersätta eller omprogrammering bilens datachip eller ersätta vakuumomkopplaren styra flödet av rökgaser från kapseln till motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73526.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.