Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Symptom på en Fuel-pump Problem

De flesta av de bränslepumpar som används på dagens bilar är elektriska och ligger i bränsletanken. Vissa fordon använder två bränslepumpar: en i bränsletanken och en på förarsidan fram nedre ramen järnväg. Den in-tank pump skickar bränsle under lågt tryck till pumpen placerade på ramen järnväg. Bränslepumpen på järnväg ökar bränsletrycket till önskat tryck krävs av bränslespridare. Historia

Fram till mitten av 1970-talet, använde fordon en förgasare och hade en mekanisk bränslepump. Den mekaniska bränslepumpen var belägen på motorn. En mekanisk bränsle pumpen drivs av en koncentrisk på kamaxeldrevet. Den koncentriska driver en tryckstång som går upp och ner. I sin tur driver tryckstången armen på bränslepumpen orsakar driften av bränslepumpen.

Med introduktionen av bränsleinsprutning motor, var långt mer bränsle tryck som är nödvändigt och vid en stadigare volym. De mekaniska pumpar som levereras 4 till 8 pounds av trycket, medan den elektriska pumpar leverans från 20 till 70 pounds av trycket, med 45 pounds som medianen.
Betydelse

En grundläggande förståelse av bränsletillförsel-systemet som används i dagens fordon, liksom effekterna bränslepumparna och systemkomponenter har på hela systemets funktion, är det nödvändigt att förutse och förhindra misslyckanden. Även om inte alla fel kan förhindras, kan de skjutas med tillbörlig omsorg av bränsle-pumpsystemet. Funktion bränslepumpen
Funktion

är att tillhandahålla det nödvändiga trycket till bränsleinsprutarna vid alla tidpunkter. Bränslet Trycket måste vara konstant, liksom volymen. När startnyckeln slås på, aktiverar datorn bränslepumpen i två sekunder, och om datorn inte känner av att motorn startas det stänger av strömmen till bränslepumpen. Datorn kommer endast att tillåta bränslepumpen att fortsätta att fungera så länge som motorn är igång. Detta är en säkerhetsfunktion i händelse av en olycka. Det är viktigt att bränsle-pump drift för att förstå lite grundläggande information om bränslespridare. Spridare drivs genom användning av en elektromagnet inuti injektom. Öppningen som levererar bränslet är storleken på en hypodermisk nål. I de flesta fall finns det 3-5 små hål i spetsen på injektorn. Injektorer öppnar inte längre att öka mängden bränsle som levereras, bara längre. Den tid injektorn öppnas bestäms av datorn genom sinnesintryck som till efterfrågan. Av denna anledning kommer en liten förändring i bränsle-pump funktion i förhållande till trycket i volym (i vilken det är möjligt att ha det ena utan det andra) orsaka stora motor-prestanda ändras.
Typer

Den första typen är den mekaniska pumpen, som ligger på motorblocket. Det är mycket tillförlitlig och ger 4 till 8 pounds av trycket

Den andra typen -. In-tank elektrisk bränslepump - är den vanligaste. Storleken på denna pump är beroende av efterfrågan, som är i förhållande till motorns storlek och tillverkare. Bränsletrycket för dessa pumpar är från 20 till 70 pounds

Den tredje typen är den dubbla pumpsystemet används främst i situationer där bränsletanken är för långt från motorn för att hålla ett stadigt tryck,. Exempelvis en lång lastbil. Det finns en bränslepump i tanken, eller en i varje bränsletank, och detta kallas en matarpump. Denna pump är vanligen en lägre-tryckpump av 20 till 30 pounds. Det levererar bränsle till en andra bränslepump som är nära motorn och den andra pumpen bygger bränsletrycket till önskad nivå.

Fjärde bränslepumpen används på några dagens bilar, men oftast om racerbilar och klassiker. Det är en extern bränslepump ligger oftast i omedelbar närhet till bränsletanken. Dessa pumpar kan köpas för att leverera enorma tryck och volymer som en brandslang. De är högpresterande applikationer på upp till 7.500 hästkrafter.
Storlek

normala elektriska bränslepumpen är liten, cylindrisk, 1 ½ inches i diameter och 5 till 6 inches lång. Men när du byter dessa pumpar, kan vissa bara bytas individuellt och vissa kommer med bränsle-nivå sändarenhet som ett paket, vilket kraftigt ökar kostnaderna. Det beror på året och göra samt typ av fordon.
Procedure

I de flesta fall bränsletanken måste sänkas för att extrahera bränslepumpen. Bränsletanken kan vara väldigt tungt om full av bränsle, så försiktighet måste iakttas eller om du måste tömma tanken. I vissa fall bränslepumpen kan extraheras genom en panel på golvet. Denna panel kommer att vara antingen i bagageutrymmet eller under den bakre sittdynan.
Symtom

När en eller båda bränslepumpar (i fråga om fordon med två bränslepumpar ) sluta fungera, når bränslet inte spridarna och bilen kommer att stanna, precis som om du har slut på gas. Elektriska bränslepumpar också använda ett relä och en säkring. Om antingen relä eller slagen säkringen, kommer bilen stanna som om den har slut på gas. Ibland kommer en bränslepump varna dig att det behöver bytas. Det kommer att överhettas och sluta arbeta i 20 minuter eller så. Om du låter bilen stå i en halvtimme (mer eller mindre), kommer det att börja om igen, eftersom bränslepumpen svalnar och börjar arbeta igen. Om du stöter på detta symptom, har bränslesystemet diagnosen för att vara säker på att det är bränslepumpen och inte reläet eller ledningar som orsakar problemet, och har den felande delen ersätts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71056.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.