Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du hittar den PCV ventil på en 2000 Lumina

den standard för fordonsindustrin PCV (positiv vevhusventilation) ventiler har utvecklats när bak-hjulsdrivna fordon var det enda slag på vägen. Den PCV Konceptet blev vanligt i alla förbränningsmotorer, inklusive de i front-wheel-drive bilar. Den 2000 Chevrolet Lumina är en framhjulsdriven bil med en sidledes ("tvärgående monterade") motor. Den utsläpp styrsystem i Lumina motorn är i princip samma som i andra bilar, men PCV ventilen är placerad på en annan plats än på andra fordon. Placering av PCV ventil på en 2000 Chevrolet Lumina tar bara några minuter och inga verktyg. Instruktioner
1

Tag bort motorkåpan, om man är närvarande. Koppla slangen oljepåfyllningen genom att greppa den ordentligt och vrida den motsols. Röret kommer att lyfta ut vid den tidpunkten, och locket kommer att dra rätt ut.
2

Koppla vakuum slangen från PCV ventilen på 3,1-litersmotorn. Den PCV-ventilen är placerad på passagerarens sida av motorn längs ryggen brandvägg. Du kommer att märka röret ansluter till det övre bakre hörnet av ventilkåpan. Det är vakuum slangen. PCV-ventilen hoppar ut när den dras. Inspektera enheten och byt ut vid behov.
3

Koppla MAP-sensorn på 3,8-litersmotorn för att komma till PCV-ventilen. Sensorn är placerad till vänster om tändkablarna precis framför generatorn som ni ser på motorn. The MAP-sensorn sitter på toppen av PCV locket. Ta loss sensorn. Vrid locket om 1/8-turn och dra det gratis. Den PCV-ventilen sitter i huset och bara drar ut. Avlägsna och inspektera enheten. Byt ut vid behov. Installationen är den omvända för flytt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73412.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.