Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Generator på en 2003 Chevrolet Impala

generatorn på 2003 Chevrolet Impala motor ger rätt mängd spänning till batteriet och andra områden av motorer elektriska systemet. När motorn är igång, vänder generatorremmen generatorns remskiva. Detta gör att generatorn att generera den kraft som behövs för att hålla batteriet laddat och det elektriska systemet arbetar. Om generatorn börjar inte fungerar eller slutar fungera helt, kommer batteriet tömmas helt och motorns hela elsystemet slutar fungera. När detta händer, byt generatorn omedelbart. Saker du behöver
Standard öppen nyckel som
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums set drivhylsa (Metric)
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven på 2003 Chevrolet Impala och stötta på plats. Leta upp batteriet och ta bort korset bar från toppen av batteriet genom att lossa de två bultarna med en öppen nyckel. Lossa den negativa bult batterikabeln med en öppen nyckel. Dra kabeln på sidan av batteriet så att den inte vidrör den negativa batteripolen.
2

Leta generatorn på framsidan av motorn. Lossa den övre svängbult från toppen av generatorn med en spärrhake och en metrisk uttag. Lossa låsmuttern på nedre framsidan av generatorn glidfästet med Ratchet och uttag. Vrid justeringsbulten på änden av generatorn glidfästet moturs för att lossa spänningen från bandet. Skjut remmen från generatorn remskiva.
3

Ta bort de två elektriska kabelanslutningar från baksidan av generatorn genom att skruva loss de stud muttrarna som håller kablarna på plats med Ratchet och uttag . Koppla bort kablaget från baksidan av generatorn genom att klämma ihop flikarna på båda sidorna av kontakten och dra utåt på kontakten.
4

Leta kylvätskebehållaren bakom generatorn. Lossa och ta bort de små bultar som håller kylvätskebehållaren på plats med Ratchet och en socket. Dra kylvätskebehållaren ur vägen nog att ta bort generatorn.
5

Avlägsna generatorn monteringsbultar från toppen och botten av växelströmsgeneratorns fäste med spärrhaken och en socket. Dra generatorn ut genom kylvätskebehållaren öppning och ut ur motorn väl.
6

Sänk den nya generatorn genom kylvätskebehållaren öppningen och in i generatorn fästet. Upprepa samma steg som skisserats ovan för fasthakning generatorn tillbaka upp och för åtdragning av bältet. När bältet sätts tillbaka runt generatorns remskiva och åtdragna, kontrollera spänningen på remmen genom att trycka inåt på bältet med handen. Remspänningen bör vara cirka en halv tum att vara ordentligt spända. Justera remspänningen efter behov.
7

Anslut kylvätskebehållaren tillbaka till sin bas och skruva åt bultarna in i reservoaren. Dra åt bultarna med Ratchet och en socket.
8

Återmontera den negativa batterikabeln tillbaka till batteriet och dra åt med den öppna änden skiftnyckel. Ställ tvärstaget tillbaka över toppen på batteriet och skruva bultarna tillbaka genom stag. Dra åt bultarna med öppen nyckel. Dra runt motorn för ungefär trettio sekunder så att den nya generatorn kan ladda batteriet helt och motorns elsystem. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74355.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.