Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Lyftpump på en 2004 Dodge Ram 3500

Dodge Ram serie full-size pickup lastbilar tillverkas av Chrysler under dess Dodge varumärke. De 3500 modellerna har en nominell lastkapacitet på 3/4 ton, även om den faktiska bärande kapaciteten är högre än detta. 2004 Dodge Ram 3500 med en dieselmotor använder en bränslematningspumpen (transfer pump) för att flytta bränsle från bränsletanken till bränslesystemet. Bränslet lift pump på detta fordon fäster vid baksidan av bränslefiltret. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bensin container
Ny motorolja
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en bensin container under filtret separatorn och vrid avtappningspluggen på botten av separatorn i en moturs riktning. Tappa av bränslet från bränslefiltret och dra åt avtappningspluggen.
2

Lossa den elektriska kontakten på bränsle hissen pumpen. Koppla loss bränsleledningen för bränslet hissen pumpen från det inre vänstra ramen järnväg.
3

Ta bort fästbultarna för bränslet matningspumpens från bränslefiltret, med hjälp av en insexnyckel.

Kassera O-ringen i huset av bränslefiltret.
4

Montera en ny O-ring på bränsle hissen pumpen, sedan belägga O-ringen med ett tunt skikt av ny motorolja. Placera bränslematningspumpen på plats så att den är jäms med bränslefiltret bostäder. Fäst bultarna för bränslet lift pump, och dra dem till 61 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
5

Anslut bränsleledningen till anslutningen på den inre vänstra ramen järnväg. Anslut den elektriska kontakten till bränslepumpen.
6

Slå på tändningen i två sekunder för att prima bränslesystemet, så kolla efter bränsleläckage. Starta motorn och kontrollera igen efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75388.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.