Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en församling Wheel Hub

Om ABS lampan på instrumentpanelen är på tiden, kan det betyda att du behöver byta ut en enhet hjulnav. Om du inte är säker på vilken det kan vara, har bilen besiktigas av en professionell. Byta en enhet hjulnav kräver några speciella verktyg, men om du har dem, då detta projekt är på god väg att slutföras. Om du inte har dem, kan de oftast hyras till ett verktyg hyra anläggning. Kom ihåg att Blockera hjulen för att förhindra skador och alltid ställa nödbromsen. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Stoppkloss
1/2-tums enhet bryta bar
1/2-tums enhet socket set
socket Spindelmutter - - vanligen 36 mm
1/2-tums spärrnyckel
Stor rak skruvmejsel
Sand papper --- medium för att tända grade
bungee rep
Stor gummiklubba
glidhammare
C-clamp
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på plan mark och placera en kloss under framhjulet om gör ryggen eller bakhjulet om gör fronten. Jack bilen upp detta och plats pallbockar under bilen och låt domkraften ner så bilen vilar på pallbockar.
2

Ta bort muttrarna och hjulet. Leta upp och ta bort bromsoket bultar med en socket och ratchet. Stötta bromsok med ett bungee rep. Ta bort bromsbeläggen om det behövs, men kom ihåg var de är så att du kan byta ut dem i samma ordning.
3

Ta rotorn off. Om det fastnar, knacka på det med en gummiklubba för att lossa den. Lokalisera ABS kabeln är ansluten till hubben och spåra det tillbaka till kontakten, om tillämpligt.
4

Bryt trapetsmuttern lös med brytjärn och spindelmuttern uttaget. Ta bort den tillsammans med brickan bakom det.
5

Leta hjulbultarna lagringen. Ta dem med brytjärn och uttag.
6

Installera glidhammare på lug dubbar och fäst den med muttrarna. Var uppmärksam på lagret för att förhindra skador när du använder glidhammare. Dessutom, kom ihåg hur fästplattan monteras mellan knogen och lagret för att ersätta den på samma sätt.
7

Slipa rost och korrosion av av knogen med medium till fint sandpapper. Rengör det så bra som du så kan det nya lagret sitter tätt.
8

Placera det nya fästplattan tillbaka där det hör hemma följt av det nya lagret, rikta in splines när du går in i mitten av nav. Trä hjulet lagerinrättningen skruvarna och dra åt dem växelvis bultar för att hålla lagren raka som de glider på plats. Dra åt dem så hårt du kan med brytjärn och uttaget.
9

Installera den nya brickan och spindelmuttern och dra åt dem ordentligt följt av bromsarna och ABS plugg. Därefter satte hjulet igen och dra åt muttrarna nedåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74405.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.