Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är skillnaden mellan 5,7 Vortec Heads & Regular 350 huvuden?

Engine teknik är både en passion och en besatthet för bil ingenjörer och aficionados bil lika. Detta beror på det faktum att den moderna förbränningsmotorn är en ofullkomlig design och kunde dra nytta av några tweaks för att pressa ut mer effekt och effektivitet från systemet. Den Vortec linje av topplock infördes av GM 1988 som en V6 med en 4,3-liters slagvolym. Denna teknik skapade en virvel eller trycksatt virvel av bränsle och luft blandningen inuti förbränningskammaren som möjliggör att motorn skall ge mer effekt och samtidigt få en liten del av bränsleeffektivitet. Vortec betyder makt

Vortec huvuden omedelbart sattes 55 eller mer hästkrafter till en vanlig 350 huvud med samma cylindervolym. Automotive entusiaster är snabba att notera att 350 och 5,7 Vortec är i princip samma motor med samma cylindervolym. Den 350 beteckningen är kubiktum mätningen som också översätter till 5,7 liter.
P Det är svårt att säga de två cylinderhuvuden isär när det gäller den fysiska aspekten av att bygga, men det finns stora skillnader som gör Vortec huvuden mer kraftfull och effektiv.
5.7 Vortec Heads och Regular 350 Heads

insugningsporten av Vortec huvudet är annorlunda och mäter 160cc med en modifierad port som ökar flödeshastighet. Skålen området är bredare runt guiden jämfört med vanliga 350 huvuden.

Intaget bultmönster är olika och använder en åtta-bult infästning. Den bultmönster och numret gjutning är det snabbaste sättet att skilja en Vortec Head från en vanlig 350 huvud. Den Vortec huvudet finns i två gjutning siffror (10239906 och 12558062) som erbjuder samma prestanda dygder. Du kan också kolla gjutning märket på änden av huvudet och kolla efter tre triangulära sågtandade gjutning märken som indikerar Vortec potens.
Vortec intag ventilsäten och förbränningsrum

inloppsventil säte Vortec huvudet har en tre-vinkel slipa direkt från fabriken och förbränningskammaren designen är ett radikalt avsteg från tidigare GM huvuden används på marknaden. Den Vortec förbränningskammaren är en njurformad design som främjar bättre förbränning och har tändstiftet ligger nära centrum av kammaren.

Vanliga 350 huvud utnyttjar en 90 graders vinkel intag bult medan Vortec gör inte med en 72 graders bult vinkel. Erfarna mekaniker är alltför bekant med layout av en Vortex huvud som alla bultarna pekar rakt upp när huvudet är bultad till motorn.
Slutsats

Den Vortec huvudet är utan tvekan konstruerad att producera mer effekt, vridmoment och respons samtidigt förbättra den totala bränsleekonomin. Om du planerar att ändra eller modifiera huvudet av 350 motorn i bilen, installera en Vortec huvud enbart kommer att ge positiva effekter i din strävan efter makt och hastighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75369.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.