Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar Front Joints Axel U i en 2005 Dodge

Dodge är ett varumärke inom Chrysler biltillverkning familj. Deras fordon allt från medelstora framhjulsdrivna sedaner till kommersiell kvalitet fyrhjulsdrivna lastbilar. De fordon som skickar sin kraft till framhjulen beroende kontinuerlig hastighet lederna, även känd som U lederna, för att överföra vridmoment medan böjning. Utan U lederna, kan framhjulen böja och flex med fjädring s stöttor. Men dessa fogar sätts under mycket stress och måste bytas ut om de bryter. Saker du behöver
Bil jack
stödbenet
Wrench set
ersätter hälften axlar
Däck järn
Visa fler instruktioner
1

Parkera 2005 Dodge ur trafik och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av Dodge av och jack upp framför fordonet med domkraft. Skjut på pallbockar för att hålla framför bilen eller lastbilen förhöjd. Ta bort de främre hjulen med din däck järn och placera dem åt sidan.
2

Leta främre differential som förbinder de främre halvan axlarna tillsammans. De halva axlar har U lederna på varje ände så att de kan böjas oberoende av varandra. De U-lederna är en fysisk del av de halva axlarna, så varje halv axel måste avlägsnas och ersättas. Unbolt halvaxel från axeln på den främre differentialen och skiftnyckel den enda bult ur U leden. Sedan skiftnyckel bulten ur axeln på styrspindeln som ansluter till den andra änden av den halva axeln. Upprepa denna process på den andra halvan axel.
3

Lyft nya halv axel på plats och tråd bultarna genom U lederna för hand. Första tråden i differentialaxeln U gemensamt, då styrspindeln U gemensamt. När båda bultarna är i, skiftnyckel muttrarna ner tätt. Sedan upprepa processen på den andra halvan axel. Använd domkraften för att lyfta styrspindeln upp om det är för tungt för dig.
4

Sänk Dodge från domkraften. Sedan inspektera skruvarna i U lederna för att se till att de fortfarande är tight. Slå Dodge på. Om du är i en fyrhjulsdriven bil, flytta in "4H". Lyssna efter eventuella mal eller skrikande som skulle indikera en lös halv axel. Stanna genast bilen och dra åt skruvarna om det händer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75358.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.