Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1999 Plymouth Breeze Åtdragningsmomentspecifikationer för en Rear Hub Bearing

Den Plymouth Breeze var en medelstor bil som produceras mellan 1996 och 2000 och erbjuds med antingen en 2.0L eller 2.4L motor. Fordonet sålde bra och är fortfarande en vanlig syn på vägarna. Om din 1999 Breeze har utvecklat en hög-pitch skrika kommer från de bakre hjulen, bör du misstänker att ett lager är sliten. Korrekt installation av ett hjullager kräver att du drar åt fästskruvarna eller lås-mutter med rätt moment. Bearing Översikt

bakfjädringen av en 1999 Plymouth Breeze använder vanliga stötdämpare. Bakhjulen använder tätade lager typhjul, som inte är funktionsdugliga. De är konstruerade för att hålla hela fordonets livslängd, men så är sällan fallet. Ofta lagren kan skadas, så att smuts och vatten att komma in. Detta gör att lagret slits snabbt, kräver att du så småningom byta ut lagret.
Bak Hjullager Beskrivning

De bakre hjullager är en kombinerad enhet. De fem bultar som sticker ut från navflänsen stödja bromstrumman och hjulet och är vad hjulet lug nuts fäster. Navet och lagingsdelen fäst på baksidan knoge spindeln och höll på med en enda låsmutter. Om du tar bort låsmutter du av någon anledning måste byta ut den mot en ny.
Kontrollera Kullager

Jack upp och stödja den bakre delen av din Plymouth Breeze. Ta bort drivhjulen och bromstrummor. Inspektera om lagren är fett. Långsamt rotera nav, känsla för ojämnheter, motstånd eller lateral rörelse, något som kan tyda på att du behöver byta nav /lagringen.
Bakre lager Borttagning

För att ta bort de bakre lagren, första jack upp och stödja den bakre delen av din Plymouth. Ta bort drivhjulen och bromstrummor. Använd en platt skruvmejsel för att bända bort varje metallock nav damm. Använd en hylsnyckel för att ta bort muttrarna nav lås. Dra navet /lageraggregaten rakt av spindlarna. Vid monteringen av bärande och nav församlingar, dra åt nya låsmuttrar till 185 foot-pounds. Dra åt hjulmuttrar lug till 95 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75153.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.