Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning en Subaru Legacy Clutch

The Legacy har Subarus mest sålda bilen sedan starten 1990. Det har varit ett brett utbud av Legacy modeller sedan den tiden, däribland Sedan och vagn modeller samt den lika populära Legacy Outback. Modellerna finns i både automatiska och manuella växellådor. Om kopplingen i den manuella överföringen av en Legacy börjar gå dåligt, det finns flera saker att titta efter. Slipping
p Om kopplingen slirar kraftigt, kommer du att märka motorns varvtal accelererar dramatiskt medan bilen endast något ökar i hastighet. Flera problem kan få kopplingen att slira.

Kopplingslamellen kan gå dåligt. Kontrollera på baksidan av motorn och leta efter någon olja eller kylvätska läcker. Om det finns några, kan det finnas en läcka ner på kopplingslamellen och orsakar det att glida. Du kan också kolla själva skivan att leta efter slitage, men du kanske vill ha hjälp av en mekaniker att göra det om du inte är en skicklig mekaniker själv.

Kopplingen också kunde glida om skivan är överhettad. Låt bilen svalna i ungefär en timme och se om de halkar stannar.
Koppling Noise
p Om kopplingen gör en massa oväsen när den är deprimerad, som kan indikera att ankarskivan går dåligt. Om en fjäder i pauserna tryckplatta, kan det resultera i en hel del vibrationer och buller. Det är inte möjligt att bara byta plattan, så hela kopplingen skulle behöva bytas ut. Buller kan också betyda kopplingslamellen går dåligt med en trasig fjäder eller en dålig gummimembran. Kopplingen skulle också behöva bytas i detta fall. Om lagren går dåligt och orsakar buller, skall kopplingen demonteras för att ersätta dem. Om kopplingspedalen känns mjuk som
Softpedal

du trampar det, kan det tyda luften inne i kopplingssystemet. Den vanliga orsaken till detta är låg bromsvätska i behållaren. Kontrollera din bromsvätskenivån och fyll på vätska efter behov. Lufta kopplingen efter tillsats vätska och det bör återfå fasthet.
Bad Cylinder

Seal läckor är en vanlig orsak till cylindrar som går dåligt. Inspektera slavcylindern för eventuella tecken på vätska eller läckage. Den koppling huvudcylinder bör inspekteras också. Om en läcka hittas, kommer den felaktiga cylindern måste antingen byggas om eller bytas ut.

Testa huvudcylindern genom att trycka ner kopplingspedalen samtidigt som någon annan tittar nivån på bromsvätskebehållaren. Om nivån på bromsvätskan stiger med nedtryckt koppling, är cylindern felaktig.
Andra möjligheter

Ibland kan du ha läckor i slangar eller kopplingar. Kontrollera skicket på slangen från bromsvätskebehållaren till kopplingen huvudcylinder och leta efter eventuella läckage. Också leta efter läckor i kopplingarna kring huvudcylindern och slangen från huvudcylindern till slavcylindern.

Subaru har också haft några klagomål om bilen skiftande vara obekväma eller svårare än det borde vara, speciellt i Legacy GT från 2005. Kopplingen ligger precis intill brandvägg och detta kan hämma växlingar något eller ge den en clunkier känsla. Detta är dock standard på dessa modeller och inte betraktas som en reparation defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71945.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.