Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter topplockspackning på en 1999 Mazda 626

tillverkas för exportmarknaden, dök den Mazda 626 först i USA 1979. 1999 års version av 626 är en fyrdörrars familj sedan som drevs av en 2,0-liters, rak fyrcylindrig motor som producerade 125 hästkrafter och 127 foot-pounds av vridmoment. En läckande packning som orsakade dålig motorprestanda var en av de motorer frågor. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Automotive skiftnycklar och skruvmejslar
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

minuskabeln (jord) batterikabeln. Demontera kamremmen. Ta det främre avgasröret. Ta bort luftrenaren. Avlägsna gasvajern. Lossa bränsleslangen. Demontera tändspolen.
2

Tappa ur kylvätskan. Kontrollera motorns oljenivå. Inspektera för motorolja, kylvätska och bränsleläckage. Inspektera remskivor och drivremmen för kast och kontakt.
3

Håll kamaxeln med hjälp av en skiftnyckel på den gjutna sexkanten och lossa kamaxeln bult remskiva lås. Lossa kamaxelns bultarna i två eller tre steg. Ordna bort kamaxelns caps för att säkerställa korrekt placering under installationen. Tillfälligt installera nummer tre motorfästet gummi för att stödja motorn. Lossa topplocksskruvarna i två eller tre steg. Demontera topplocket. Ta bort den gamla topplockspackningen. Rengör ytan på blocket från smuts och skräp med ett avfettningsmedel. Placera den nya topplockspackningen på blocket.
4

Mät längden på varje bult som används för att dra åt topplocket. Ersätta någon som överskrider den maximala längden. Standard längd är 4,103 till 4,125 inches. Maximal längd skulle vara 4,154 inches. Dra åt topplocksskruvarna i två eller tre steg. Åtdragningsmoment bör inte överstiga 16,2 foot-pounds för varje steg. För att installera allt tillbaka, bara följa bort sekvensen baklänges. Kom ihåg att ansluta den negativa batterikabeln tillbaka till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75056.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.